Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Yanıltın bizleri!

06 Saturday 2024

Yıllarca hafızalarımızdan silinmedi.  Yığılı çöpler, akmayan çeşmeler, yolsuzluklarla anılan belediyeler. CHP’li belediye denince çalışmayan adamlar hafızalarımızda. Hala söz açılınca İstanbul’da ki İSKİ skandalı gelir aklımıza. Aradan çok zaman geçti. Nesiller değişti. Anadolu’nun kapılarını bırakın açmayı, zorlayamayan CHP, bugün Anadolu’da ki şehirlerin belediye yönetimlerine sahip oldu. Siyasi sürece baktığımız zaman belediyelerde iş çıkaran partilerin genel seçimlerde iktidara nasıl yürüdüklerini görüyoruz.  Refah Partisi bunun en güzel örneğidir. İstanbul, Ankara, Konya gibi şehirlerde başarılı çalışmaları Refah Partisini iktidara taşımıştı. Yine orada ki başarılar AK Parti’nin kurulması ve büyümesine yol açtı. “Yerelde kazanan, genelde de kazanır” söylemi boşa değil. Tabi bu yerel seçimi kendi dinamikleri içinde değerlendirmemiz gereken noktalar da var. Başta ekonomide ki daralma. Yanlış aday konusuna hiç girmeyeceğim  çünkü bu sadece AK Partinin değil tüm partilerin sorunu. Her neyse konumuza dönecek olursak bu seçimde kazanan Chp’li belediyelerin performansı iyi yada kötü genel seçime yansıyacak. Hala hafızalarımızda çöpü dahi toplayamayan, halka tepeden bakan, dini değerlere saygısı olmayan Chp belediyeciliğini mi göreceğiz?

Yoksa Türkiye Yüzyılı anlayışıyla şehirlerine hizmet eden, vizyon projeler üreten, vatandaşıyla kucaklaşan bir anlayış mı göreceğiz? Millet tarafından “Chp zihniyeti” olarak adlandırılan ve geçmişte bu zihniyet tarafından zulme uğramış, hakları gasp edilmiş insanların bakışı yıkılacak mı? Bu ülkenin büyük kesimi Chp’den korkuyor. Başörtülü kızlar, dindar insanlar, muhafazakar kesim, milliyetçiler Chp zihniyetinden korkuyor. Anadolu Chp’ye ilk defa bu kadar büyük bir şans verdi. Bu şansı kullanmak Chp’ye kalmış. Aksi halde bir zamanlar kıyılarda sıkışan Chp bir daha oralardan zor çıkar. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English