Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Siyaset normalleşmeli

06 Monday 2024

Uzun zamandır gergin olan siyasette yumuşama yaşanması açıkçası herkesi rahatlattı. Siyasette ki gerginlik topluma da yansıyor çünkü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sergilediği uzlaşmacı yaklaşımı genel olarak kabul görmüş durumda. Her ne kadar Kemal Kılıçdaroğlu bu görüşmeyi “ihanet” olarak görse de, onlarca seçimi kaybetmiş sonrasında kendi seçtiği delegeler tarafından siyasette saf dışı kalmış birinin görüşü itibar görmedi. Chp’nin artık ciddi bir zihin değişikliğine ihtiyacı var. Sürekli kavga eden, her toplumsal olayda marjinal grupların yanında yer alan, milli meselelerde ülkesini dışarıya şikayet eden bu duruştan vazgeçmeli. CHP, son seçimde aldığı oyun kendi oylarının olmadığını ve yerel dinamiklerin çok farklı işlediğinin sanırım farkında. Toplumun genelinin kabul ettiği yada reddettiği durumlara hassasiyet göstermeli. Sadece CHP değil AK Parti’de üzerine düşeni yapmalı bu anlamda. Evet Tayyip Erdoğan yada Ak Parti savaşarak bugünlere geldi. O dönem savaşmalı, üst perdeden konuşmalı, resti çekmeliydi. Yoksa Türkiye’de ki vesayeti bitiremez, kararlılığını gösteremezdi. Türkiye siyasetinin en naif başbakanı Adnan Menderesi asan, yine siyasetin en nezaketli başbakanlarından Erbakan’ı alaşağı eden bir zihniyetle başka türlü baş edilemezdi… Yaşadığımız deprem felaketinde tüm Türkiye ele ele vermiş yaraları sararken siyasetteki kavgalar içimizi acıttı. Ülke olarak ekonomik sıkıntılar yaşarken siyasette ki gerginlikler vatandaşı iyice bunalttı. Madem ortak derdiğimiz ülkenin menfaati o halde herkes üzerine düşeni yapmalı. Eyvallah…

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English