Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​ByLock ve Eagle

29 Monday 2016
ByLock nedir? Bu günlerde en fazla konuşulan ve en çok merak edilen konuların başında geliyor. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişiminde kendi aralarında iletişim kurmak için kullandıkları By Lock uygulaması nedir biraz açıklayalım.

15 Temmuz darbe girişimi ardından gündeme gelen ve halen de gündemden düşmek bilmeyen Bylock (By Lock), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri arasındaki iletişimi sağlayan bir uygulama.

Peki Bylock nedir?

Bylock nereden nasıl indirilir?

Bylock nasıl kullanılır?

Bylock (By Lock) uygulaması WhatsApp, Viber ve Tango uygulamalarındaki mantıkla çalışmaktadır. Ancak Bylock’u bu ileşitim uygulamalarından ayıran en büyük özelliği ise farkı şifreli ve kriptolu yazışmaların yapılmasına imkan sağlamasıdır. Bylock üzerinden yapılan yazışmalar sadece mesajı gönderen ve alan kişiler tarafından, önceden belirlenen şifre girildiği takdirde görülmektedir. Mit Bylock’u uzun süren uğraşlar sonucunda kırabildi.

Hangi İşletim Sistemlerinde Çalışır?

Bylock şu an için yalnızca android telefonlarda çalışıyor. Açık kaynak koduna izin verdiği için android işletim sistemini kullanan Bylock, iOS ve Windows işletim sistemlerinde şuan için kullanılamıyor. Google Play uygulama kriterlerine uymadığı için Google Play Store’den indirilemeyen Bylock apk dosyası olarak internet sitelerinden indirilerek kurulabiliyor.

ByLock sonrası Eagle

ByLock uygulamasının tespit edildiği ve kırıldığı yönündeki haberlerden sonra örgüt Eagle adlı uygulamayı kullandı. Fakat örgüt bu Eagle uygulamasını kendine göre sistematik bir şekilde yeniden tasarlayarak kullandı. Yani Eagle uygulamasını Whatsapp ve Line gibi uygulamalara benzetip kullandı. Örneğin uygulamaya baktığınız zaman ismi whatsapp logosu whatsapp logosu fakat içeriği Eagle uygulaması ve altyapısı. Bu uygulamaların sadece logo ve isimlerinin orijinal olduğu, fakat Eagle altyapısı kullanıldığı için haberleşmenin yine kriptolu olarak yapılmış. Bu tarz iletişim programlarında isim telefon numarası gibi kriterler gerekirken, örgüt Eagle'da da üç katmanlı şifreleme tekniği kullanarak uygulamada hayalet insan konsepti oluşturmuş. Hayalet insan konsepti sayesinde kullananların isim, soy isim, telefon bilgilerine gerek kalmadan kullanıcı sadece kod ile bu uygulamayı kullanıyor. Uygulamanın bir ince noktası da hatalı şifre girilmesi durumunda uygulama bütün verilerini kendi siliyor.

Eagle uygulamasının örgüt tarafından düzenlenmiş görüntülerini paylaşarak bitirelim.

Kalın sağlıcakla.













 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • kürşad

    Peki sadece bu iki programı mi kullanmışlar?Daha başka buna benzer programlar da kullanmış olabilirler mi?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English