Son Dakika Haberler

Mehmet Şamil Şenalp

Mehmet Şamil Şenalp

​Zulme sessiz kalmak zalimin yanında yer almaktır

16 Thursday 2013

Reyhanlı'da meydana gelen saldırıda 51 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlarca kişi yaralandı. Saldırıdan sonra kaybolan kişilerle birlikte sayının daha da artması muhtemel görünüyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Birilerinin Türkiye'nin mazlum Suriye halkının hakları için yaptığı girişimlerden son derece rahatsız olduğu, bu rahatsızlığı uğruna kadın, çocuk demeden masum vatandaşlarımızı hedef almaktan çekinmeyecek kadar, gözünü kararttığı ve saldırının bir yönüyle Suriye'deki karışıklıkları Hatay'dan başlayarak Türkiye'ye de sıçratma tehdidi olduğu ortadadır. Bu durumda bize düşen birlik ve beraberliğimizi  korumak birbirine daha fazla kenetlenmektedir. Gerek Reyhanlı'da gerekse ülkemizin diğer bölgelerinde bizi birbirimize düşürmek isteyenlere karşı her zaman uyanık olmalıyız.

Yaşanan saldırıdan sonrada Türkiye, Suriye'de kanın durması için uluslar arası hukukun sunduğu imkânlar ölçüsünde elinden geleni yapmaya devam etmelidir. Hükümetin akan kanın durması için yapılan girişimlerine karşı muhalefetin ''Senin Ne İşin Var Suriye'de'' diyerek ortaya koyduğu tepkiyle, yaşanan saldırı yan yana konulduğu zaman Hükümete zulmü izlemeye yönelik bir mesajın dayatıldığı görülmektedir. Ancak unutulmamalıdır zulme sessiz kalmak zalimin yanında yer almaktır. Ana muhalefet bu süreçte eli kanlı Esed'in yanında bir görüntü vermekte ve maalesef bir sınavı daha kaybetmiştir.
Komşu evin sarhoş, ayyaş, zalim reisi; karısını, annesini, çocuklarını boğazlarken komşu olarak bize düşen benim evim değil komşu kendi evinde istediğini yapabilir şeklinde olamaz. Biz haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz. Vatan şairimiz Mehmet Akif'in ifadeleriyle;

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu

diyen bir Milletin fertleriyiz. Zulüm karşısında susamayız. Öte yandan Türkiye'nin bölgedeki ve İslam Dünyasındaki konumu itibariyle mazlum Suriye Halkı ile olan hukuku bir komşuluk ilişkisinin çok ötesindedir. Türkiye Peygamber emaneti halifeliği  bi hakkın yürütme gayreti içinde olmuş, bölgeyi yıllarca hakimiyeti altında tutmuş, Osmanlı Devletinin mirası üzerine kurulmuştur.  431 Sayılı Hilafetin İlgasına Dair Kanunda bile ''Hilafet Hükümet ve Cumhuriyet mana ve mefhumunda esasen mündemiç olduğundan Hilafet makamı mülgadır.'' denilmek suretiyle aslında istemeden olsa da Türkiye Cumhuriyetine ve Hükümetine bu anlamda mazlum Müslümanlara sahip çıkma noktasında bir sorumluluk bizzat 1924 tarihli bu kanunla verilmektedir.

Yurtta  Sulh Cihanda Sulh çevremizde ve dünyada yaşananlara karşı kafalarımızı kuma gömmekle olamaz. Sulh ancak huzurun tesis edilmesinin gönüllerin fethedilmesinin bir neticesidir. Türkiye sınırlarının çok ötesinde bir ufukla insanlığın huzuru için Ortadoğu'ya ve Dünyaya dair stratejiler üretmeye, çalışmalar yapmaya devam etmelidir. İnsan olmaya dair değerlerin ve Türkiye'nin mevcut siyasal sınırlarının korunması da bu çalışmaların yürütülmesine bağlıdır.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English