Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Zor Sezondan Yeni Zor Sezona

26 Sunday 2020
Tutarsızlık ve çelişkiler içinde yaşanan bir sezondu bitti. Son Alanyaspor mağlubiyeti ile biten bir buruk bir sezon oldu.

Tutarsızlıklar ve çelişkiler sezonuydu Konyaspor açısından son maç da bunu içinde barındırdı.

Alanya maçının oyunundan ziyade Konyaspor açısından iki önemi vardı. Prestij ve maçın sonucuna göre kazanılacak para… Galibiyet halinde iki milyon yedi yüz bin lira, beraberlik halinde bir milyon dört yüz bin lira kazanılacak para varken bunu elinin tersi ile iten bir Konyaspor. 

Kazanılacak para önemli mi? Çok önemli… Eğer hafta içinde üç iş insanı yüz bin lira bağışladı diye büyük sevinçler yaşanırken yirmi yedi katı veya on dört katı paradan böylesine basitçe vazgeçmek büyük çelişki.

Bu miktarlarda bir sponsor bulabilmek için büyük gayretler sarf edilirken basitçe vazgeçmek büyük çelişki…

Parasal ihtiyaçların fazlasıyla arttığı bir dönemi yaşarken bu miktardaki paradan basitçe vazgeçmek büyük çelişki… 

Bu maç için başka bir çelişki de bazı futbolculara izin verilmiş olmasıydı.  Bu izinlerin nasıl bir haklı sebebi vardır bilemem ama kadroda yer alan futbolcuların duyguları nasıl etkilenmiştir? Bazı arkadaşlarının ayrıcalıklı olduğunu düşünerek adalet ve aidiyet duygularında zedelenme olmuş mudur? Bunların bir takımın idaresinde ne kadar etkisi vardır? Sorularının cevabının idari anlamda bir çelişki oluşturacağını düşünüyorum…

Haydi ligde kalmanın hemen akabinde önemini yitiren bir maç oldu. Kazanılacak parayı önemsemeyecek kadar… Bu maçta oynamayı önemseyen, beklide bir haftadır bu maçta oynamayı hayal eden genç futbolcuların yok muamelesi gördüğü bir maç olması yönüyle de iç karartıcı bir maç oldu.

Sezon bitti… Çok geçmeden yeni sezon başlayacak. Hilmi Kulluk’un başkanlığı bırakacağı yönünde güçlü iddialar var. Bülent Korkmaz’ın da Hilmi Kulluk olmazsa ve şehrin ileri gelenlerinin desteği olmazsa bırakacağı yönünde açıklamaları var. Yedi ağustosta yapılacak genel kurul var.

Dar zamanda takım için çok önemli değişikliklerin yaşanacağı bir süreç yaşanacak. Belki yeni bir yönetim… Yeni bir teknik direktör… Takıma kazandırılması gereken yeni futbolcular… Yeni sezona hazırlık… Buralarda oluşacak oluşumlar Konyaspor’un önümüzdeki sezonun belirleyicisi olacak.

Lige zoraki tutunan, düşmenin eşiğinden beklenmedik şekilde dönen bir takım olarak Konyaspor için önümüzdeki sezonun zorlu geçeceği kaçınılmaz. En başından isabetli önlemlerin alınması güçlü zorunlulukları var. Bir an evvel transfer çalışmalarının başlatılması gerekliliği de ortada… Hızlı hareket eden ve hızlı sonuç alıcı hareketlere ihtiyaç var. Şehrin ileri gelenlerinin ve Konyaspor yönetiminde yer alabileceklerin buna uygun hareket etmesi gerekiyor.

Sezon içinde oyunda aksayan bölümlere bakıldığında transferi kaçınılmaz bölgeler var. En az yedi transferi olmazsa olamaz görüyorum. İki forvet, iki orta saha, bir sağbek yedeği, bir kaleci, bir hızlı kanat… Jönsson gitti. Diğer futbolcuların kalacağı varsayımına göre bu ihtiyaçları belirtiyorum. Her giden futbolcu bu sayıyı artıracaktır.

Bu transferlerin yapılabilmesi mali yapının da önemi büyük… Öyle ki ligde yer alan çoğu takım için mevcut futbolcuları elinde tutmak başarı olacaktır. Çoğu takım yeni sezona güç kaybederek girme ihtimali yüksek. Önem sırasına konarak, ihtiyaçlar kaliteli futbolcularla giderilecek bir süreç oluşturmalıdır. 

Deseler ki sadece iki futbolcu alabiliriz bu iki futbolcunun ikisini de forvet olarak belirlerdim. Konyaspor’un takımı rakip sahaya taşımada etkin rol oynayacak bir orta saha futbolcusu ihtiyacı da kaçınılmaz gözüküyor. Mevcut ihtiyaçlardan birinden vazgeç deseler o da kaleci olurdu. Ertuğrul ile devam edilebilir fakat uygun bir maaş ücretiyle…

Pandemi veya başka nedenlerle gelir kaybına uğrayan ve maddi yönden işleri zorlaşan Konyaspor’un mevcut futbolcularla yeniden maaş düzenlemesi yapması gerekliliği de ortada. Bunu ne kadar yapabilirler ve futbolcular böyle bir konuya nasıl yaklaşım gösterir bilinmez bir durum…

Konyaspor zor bir sezondan çıktı ve hemen zor bir sezona girecek gibi gözüküyor. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Mehmet ÖzcanY.

    Slmlar mehmet hocam.Konya spor bu yıl çok basit kademe ve zamanlama hatalarından gol yiyen takım oldu.Özellikle Riyad Bajic trübünlerden gelen tepkilerin çok etkisinde kaldı.Deplasmanda bile kafası rahat değildi.Miloşeviç takımın en iyisiydi.Pandemiyle birlikte seyircisiz oynamak bence takıma yaradı.Son zamanlarda Seyircimizin takımı prostetoları oluyordu bizim takımda takım baskıdan çok etlilenen panikleyen bir yapıya sahipti.Bülent hocanın takıma en olumlu etkisi bence takımın atağa çıkma fobisini zorda olsa azaltması oldu.Mia nın verilen arada iyileşip gelmesi de bizim için büyük şans oldu..

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Murat

    Onu bunu bilmem. Takımda atan ve tutan futbolcuların çok iyi olacak.Yani çok iyi bir kaleci ve santroforun olacak.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Metin

    Şu anda Konyasporda bu 2 futbolcuda mevcut değil. Herhalde ilk başta bu 2 bölgeye iyi transferlerin olması lazım. Doğru bir tespit .

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • TÜRKcCc

    Malatya mı Gonya mı Hooca?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English