Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Zirve İçin İnat Etmeli

28 Monday 2016


Avrupa kupası maçlarından dönen iki takımın mücadelesinde sonucun kestirilemeyeceği bir maçtı. Bir taraftan da Atiker Konyaspor’dan galibiyet beklediğimiz bir maç… 

Alınacak galibiyet, sıradan bir galibiyet olmaktan öte sezon içinde atılacak adımların en büyüklerinden biri olabilirdi. Üst sıralara iyice yaklaşmak  ve üst sıraların en güçlü takımlarından olabilme potansiyelini fazlaca güçlendirme adına güzel bir galibiyet olacaktı.

En başta söylemek gerekirse çok fazla gol pozisyonunun olmadığı, göze hoş gelecek oyunun olmadığı bir maçtı. Bunun yanında hafta içinde Avrupa kupasında oynamalarına rağmen sahada üst düzeyde bir mücadele ve koşu mesafelerinin çok fazla olduğu bir maç oldu. 

Maça galip gelme arzusunu sahaya yansıtarak maça başlayan Atiker Konyaspor’u izlerken Osmanlıspor’un şansı, Atiker Konyaspor’un şansızlığı diyebileceğimiz tarzda gelen gol oyunun şeklini fazlasıyla değiştirdi. Yenen golde şansızlık ifadesini kullanmama rağmen topun uzaklaştırılamamamış olması, rakibe fazlaca deneme fırsatı tanınması sorgulanması gereken bir durum. 

Artık ileri gidemeyen, oyundan düşen bir Atiker Konyaspor vardı. Beyindeki düşünceler güzel atak etkinlikleri vaat etse de ayakların beyin ile uyum sağlayamaması çok fazla pas hatalarının oluşmasına sebep oluyor ve Atiker Konyaspor’u oyunda tamamen etkisiz hale getiriyordu. Bunun yanın da bazı basit pas hataları ve oyunu yönlendirmede ki hatalar etkisizliği iyice artıran sebeplerdi. Atiker Konyaspor bu durumu rakip kaleye daha hızlı giderek çözebilirdi ama bu da Atiker Konyaspor’dan çok beklenen bir durum değil zaten…

İkinci yarı tam da Osmanlıspor’un istediği şartlar oluşmuştu. Atiker Konyaspor’un arkasında geniş boşluklar oluşurken bundan yararlanmada maharetli Osmanlıspor bu yönü fazla gösteremedi veya göstermeye fırsat bulamadı. Aslında bu durumdan yararlanmak için çabaladılar fakat sonuç elde edemediler. Belki atacağı bir golle büyük avantaj yakalayacakken yararlanamayarak Atiker Konyaspor’un sürekli oyunda kalmasını sağladılar.

Bireysel hata yapan, istediğini sahaya yansıtamayan Atiker Konyasporlu futbolcular çoktu. Ömer Ali, Ali Turan ve Serkan en az hata ile veya hatasız oynayan futbolculardı diyebilirim. Atiker Konyaspor’un oyunda kalmasını sağlayarak alınan beraberlikte en büyük katkıyı sağladılar.

Atiker Konyaspor’un en olumlu özelliklerinden biri artık kaybolmuş durumda. Geçen sezon alınan derecede duran toplardan atılan gol sayısı düşünüldüğünde bu durumun önemini daha iyi anlarız. Duran toplardan üst noktada verim alma özelliği artık yok. Tüm duran toplar çok kötü kullanıldı. Duran topları iyi kullanmak Atiker Konyaspor gibi pozisyon üretmekte zorluk çeken takımlar için şiddetle sahip çıkılması gereken bir özelliktir. Maçların kazanılmasındaki en önemli anahtarlardan biridir.

Maç boyunca sürekli denediği ama çok kötü hatalarla başaramadığı atak kurgusunda bir kez başarılı oldu Atiker Konyaspor… O da golü getirdi. Amir’in oldukça ölçülü ve şiddet ayarı çok iyi pasını Sukubiç kafa ile içeri aktarırken Bajiç kafa ile topu Osmanlıspor kalesine gönderdi. Bajiç’in attığı golde doğru yerde bulunmasının da altını çizmek gerek. Ceza sahasında oyunu doğru okuyan, doğru yerlerde olmayı başarabilen Bajiç golcü sıfatını yakalamaya çok yakın ki bu yönde geliştiği izlenimleri veriyor.

Atiker Konyaspor istediği gibi oynayamadığı maçta golün etkisi ile galibiyette alabilirdi. Kalan dakikalar azdı ve bu fırsatı oluşturamadı. Bir de son dakikalarda Bajiç’in kaleci ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda kalkan kritik bayrak da buna engel teşkil etti.  

Alınan beraberlik şu anlamda çok önemliydi: Hem rakibin puan tablosunda üstümüze çıkması önlendi, hem de psikolojik yıpranmanın önüne geçti. 


Zirveye yaklaşma fırsatıydı. Kaçtı. Üzücü… Bu fırsatlarda inatçı olmak gerek. Daha üst sıralarda yer alma arzusunu yükseltmeliyiz. Unutmamalı ki Ay’a gitmek için Güneş’e gitmeyi hayal etmek gerek…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English