Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Zirve Hala Uzakta Değil

04 Monday 2019
Konyaspor’un Bursaspor ile yapacağı maç sezonun keskin dönemeçlerinden biriydi. Bu maçtan alacağı galibiyet üst sıralardaki iddiasını yükseltirken sonraki haftalara özgüveni artmış ve hedefe daha fazla motive Konyaspor’un oluşmasını sağlama olasılığı ile üç puandan daha fazla kazançların elde edilmesini sağlayacak etkinlik olacaktı.
 
Konyaspor sezonun ikinci yarısına iyi sonuçlarla başlarken Antalyaspor karşısında aldığı galibiyet ve sergilediği oyun kalitesi bu maç için favori olmasını sağlayacak etkenlerdi. Sonuca giden ve rakibe göre oynamayı önemseyen Aykut Kocaman’ın bu özellikleri de Konyaspor’u galibiyete yakın taraf yapıyordu.
 
Maç çok hızlı başladı. Her iki kaleye düzenlenen tehlikeli ataklar oluşturan bol heyecanlı bir başlangıç oldu. Konyaspor bu oyun şeklini tercih etmeyerek topa sahip olma ve pas oyununa geçiş yapıp oyunu kontrolüne almak istese de bunu çok sürdüremedi. Oyun üstünlüğünü Bursaspor elde etmeye başlarken ilk yarının sonlarına doğru tehlikeli ataklar oluşturmaya başladılar. Bu atakların sonucuna kazandıkları penaltı ile erişseler de penaltıyı gole çevirmekte başarılı olamadılar.
 
İkinci yarı sahada her iki takımında pas organizasyonlarına önlem aldığı, birbirine rahat paslaşma imkanı tanımadığı buna bağlı olarak organize, olgun atakların gelişemediği oyun oluştu.
 
Bursaspor Konyaspor ceza sahasına yaptığı ortalarla gol ararken yakaladıkları etkili kafa vuruşlarında gole izin vermeyen Serkan oldu. Konyaspor ise Volkan’ın ayağından gelen uzun ara pasları ile etkili olmaya çalışırken Fofana kaleci ile karşı karşıya net pozisyonda yanlış tercih yapınca Konyaspor olası bir golden ve muhtemel üç puandan oldu.
 
Bursaspor’un attığı bir gol vardı ki net faulün olduğu pozisyonda gol VAR’ın müdahalesi ile iptal edildi.
 
Son dakikalarda her iki takımında üstünlük kuramadığı, düzensiz oyunların gerçekleştiği ve gol ararken verilecek bir boşlukla gol yememe düşüncesinin etkili olduğu bir oyunla mücadele etmesi gol oluşmamasının sebebiydi.
 
Konyaspor bir galibiyet alarak önemli bir eşik atlama fırsatı yakalamıştı. Mevcut konumda ise eşik atlanamayacak büyüklükte değil ve bu eşiği atlama fırsatı hala devam ediyor. Maçın hikayesine bakıldığında küçümsenemeyecek bir puanın kazanıldığını düşünüyorum.
 
Selam ve dua ile.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English