Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​ZAFİYET

02 Kasım 2020
Konyaspor gene duran toplardan yediği goller yüzünden rakibine mağlup oldu. İki haftadır bariz şekilde yapılan duran top hataları gene yapıldı ve maalesef sahadan boynu bükük ayrıldı. Yapılan oyuncu tercihleri ise biraz şaşkınlığa sebep oldu. Sehic ise maçın farka gitmesini engelleyen adam oldu. 

Orta sahada Oğuz Kağan-Jevtovıc tercihi tüm yükün Jevtovıc’e binmesine sebep oldu. Sürekli iki stoperin arasına giren ve o bölgeden topu çıkarmaya çalışan Jevtovıc’e gerekli destek ön taraftan gelmeyince hatalar gelmeye başladı. Yenilen ilk golde Jevtovıc önce topu kaptırdı bu hatasını Sehıc net pozisyonu kurtararak telafi etti. Bu sefer de duran toptan kendi kalesine golü attı Jevtovıc. Konyaspor adına kazanılan penaltı ise tamamen bir şans penaltısıydı ama ne yazık ki değerlendirilemedi. Kravets sahadayken başka bir oyuncunun penaltı atmasına bana göre yanlış bir tercihti. Alper tercihi ise tamamen oyuncunun kendi mevkisinde oynatılmamasından ötürü yanlıştı. Sol iç olarak oyuna başladı ama sürekli sol kanada deplase oldu. Bu da orta saha kurgusunun maç içinde sürekli bozulmasına sebebiyet verdi. Maçı duran toplar yüzünden kaybetmiş bir Konyaspor gözükse de asıl sebep orta saha da Konyaspor’un direnç gösterememesi olarak değerlendirmek sanırım daha doğru olacaktır. Hoca da bunu gördü ki ikinci yarıya Alper ve Oğuz Kağan’ı alarak başladı. 

İkinci yarıda oyunu biraz daha lehine çeviren Konyaspor varken gene duran toptan yenen bir gol ve skorun biran da 0-2’ye gelmesi işleri daha da zorlaştırdı. Bu dakikalardan sonra Başakşehir’de hafta içi Şampiyonlar Ligi oynamasının vermiş olduğu yorgunluk baş göstermeye başladı. Konyaspor’un iyi oyunundan ziyade Başakşehir’in yorgunluğu Konyaspor’u iyi gösterdi. Gelişen bir atak da Konyaspor bir karambol golü bularak skoru 1-2’ye getirdi. Bu dakikadan sonra oyunu yaptığı değişiklikler ile tutan Okan hoca Başakşehir’in 3 puanı almasında ki en büyük pay sahibi oldu. Bu da bir kez daha derin kadronun önemini gösterdi. Konyaspor cephesinde ise hocanın yapmış olduğu değişiklikler gene yüz güldürmedi. Eduok ve Cikalleshi oyuna girmese ben daha iyi bir oyun sergileyebileceğimizi düşünüyorum. Shengelia neden çıktı onu da çok anlamadım zaten. Bir oyuncu ilk yarı kötü bir performans göstermiş olabilir ama onu yedekleyen oyuncu ondan kötü ise bence bu oyuncuya biraz daha saha içinde süre verilmelidir diye düşünüyorum. Eduok o bölgeye geçti ve daha yürümeye mecalinin olmadığını herkese gösterdi. Hurtado nispeten bunca sakatlığa rağmen iyi bir performans gösterdi diyebiliri. En azından hazır olduğu zaman net bir şekilde oynayabileceğini düşünüyorum. 

Bu maç bize gösterdi ki Konyaspor’un çok ciddi manada defansif zafiyetleri var. Her hafta duran toptan gol yenilmesi bunun en büyük göstergesi. Kaldı ki bunun üzerine çalışılmıyor da bunu da bu maçta net bir şekilde gördük sanırım. Rakibiniz sizden güçlü olabilir ama sonucu sizin yaptığını hatalar belirliyorsa iğneyi kendimize batırmamız gerektiğini düşünüyorum. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English