Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Yüksek inanç ve mücadele gücüyle

25 Sunday 2024

Yine kazanılma mecburiyeti yüksek bir maç. Mağlubiyetin derin tahribatlar oluşturacağı, oyundan ziyade sonucun Konyaspor adına istenilen şekilde sonuçlanması beklentilerinin ağırlık kazandığı mücadelede Konyaspor'un rakibi Hatayspor'du. 


İlk yarıda rakibin yerleşik defansının dengesini bozmakta ve pozisyon üretmekte zorlanan bir Konyaspor vardı. İleri ucun hareketsiz kalması ile pas kanallarını  Hatayspor daha rahat kapatması Konyaspor'u etkili atak geliştirmek ve üretkenlikten uzaklaştıroyordu. Kanatlardan etkili atakların da oluşturulamaması Hatayspor'un savunma yapmasını oldukça kolaylaştırdı.


Yaptığı yerleşik savunmanın yanında sinsice Konyaspor'un hatalarını kovalayan ve bulacağı bir golle işini iyice kolaylaştırmaya çalışan Hatayspor bu fırsatı bir pozisyonda çok etkili şekilde yakalasa da sonuçlandıramaması Konyaspor için büyük şanstı.


Konyaspor ikinci yarıya daha istekli ve daha hareketli başladı. İkinci yarıya tedirgin ve panik içinde başlayan, önde baskı yapılınca hata yapacağı görüntüsü veren, Konyaspor için fırsatlar sunabileceğini gösteren Hatayspor, Konyaspor ileri ucuna iştahla önde baskı yapma isteği ve olanağı sağladı. Bu tedirginlik ve dağınık görüntüden çok geçmeden Konyaspor kısa aralıklarla iki gol bularak yaralanmasını bildi.


İki farkla öne geçen Konyaspor galibiyet için önemli bir adım atıldığının farkındaydı. İşin zor yanı başarılmış daha kolay yanı gol yememek kalmıştı galibiyet için...


İki farklı geride olan Hatayspor daha riskli oynayarak arkada geniş alanlar bırakması Konyaspor için farkı artırma fırsatları sunsa da galip gelme zorunluluğunun getirdiği baskı ile olsa gerek bu fırsatlardan yararlanmak için Konyaspor çok güçlü girişimlerde bulunmadı.


Galibiyetin oluşmasında kazanma arzusunun ve mücadele gücünün yüksekliğinin katkısı önemli yer tutuyor. Ligde kalmak için bunlar olmazsa olmaz şartlar... Bunların yanına daha hareketli ön bölge, pasların daha hızlı yapılarak topun isabetli paslarla etkili alanlara taşınması ve gole gidecek atakların çeşitlendirilmesinin eklenmesi Konyaspor'un işini çok daha kolaylaştıracaktır. 


Ligin boyu iyice kısalıyor. Alınan bu galibiyet Konyaspor'u maçlara tedirgin ve ürkek çıkmadan kurtarmak gibi önemli bir katkı sundu. Hele ki arzulu oynama ve yüksek gayretli mücadeleyi sürdüren Konyaspor oyunu doğru kurgulayarak Pendik maçında kazanmaya yakın taraf olacaktır. Önümüzdeki üç maç yüksek puanlar toplayabilen Konyaspor'u görme ihtimalimiz de artacaktır. 


Alınan bu galibiyetle her şey bitmedi. Önümüzdeki maçlar için daha güçlü ve inançla mücade edebilmenin yolunu açtı. Yeter ki açılan bu yoldan hatasız ilerleyen bir Konyaspor olsun. O zaman amaca beklenenden daha kolay ulaşılacakrır. Öyle ki bu galibiyet arkadan gelecek galibiyetlerin  öncüsü olabilecek nitelikteydi. 


Beraat kandilini idrak ettiğimiz bu gecede Beraat Kandilniz mübarek olsun... Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English