Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Yenilgisiz bir şekilde ilerlemeye devam…

03 Sunday 2023
Konyaspor güzel başlamış olduğu lige güzel sonuçlar alarak devam ediyor. Yeni gelen oyuncular ve teknik ekip arasındaki uyum zamanla daha iyi seviyelere ulaşıyor. Sistemsel olarak bana göre hala düzenli bir oyun yapısı oluşturamasına karşın ligin başında alınan iyi sonuçlar takımı ilerleyen dönemler de çok rahatlatacak diye düşünüyorum. Özellikle kanat oyunlarında etkili olan Konyaspor’un merkezden oyun planlayarak oyunu şekillendirmesinde alternatif oyun planı olarak fayda görüyorum. Başakşehir maçına gelecek olursak eğer Konyaspor kanat oyunları ile etkili olarak rakibini geride eksik yakalamaya çalıştı. Hocanın analiz ekibi iyi çalışmış olacak ki Başakşehir beklerinin öne çok çıktığını zaman geride boşluk bırakmalarını çok iyi değerlendirdiler. Nitekim ilk yarıda bunun meyvesini de kırmızı kartla aldı Konyaspor. İkinci yarıda rakibinin 10 kişi kalması ile avantajını iyi kullanan Konyaspor sol taraftan çok iyi gelerek skoru 0-1 getirdi. Hem skoru bulan hem de rakibinden bir kişi fazla olan Konyaspor daha da etkili pozisyonlar yakalayarak rakibine oyunsal anlamda da üstünlük kurdu. İlerleyen dakikalarda bir topuda direkten dönen Konyaspor sahada 0-1 galip ayrılarak 4 hafta sonunda yenilgisiz olarak yoluna devam etti. Tabi karşılaşmalar ve skor böyle olunca bazen oyunun aksayan yanlarını konuşamıyoruz. Ama Konyaspor için maalesef bazı gerçekler var. Savunma hattı anlamında sürekli alarm veren bir takım var sahada. Bu maçta Ahmet Oğuz adeta jeneriklik bir gol atıyordu kendi kalesine. Bir kişinin üzerinden gitmeden takımın defans hattını eleştirmek gerekiyor. Ne kadar mümkün bilemiyorum ama transfer sezonu kapanmadan bu bölgeye lider bir savunma oyuncusu şart. Orta saha kurgusunda ise takım fiziksel olarak iyi gözükse de bölüm bölüm pas kalitesi bakımından yetersiz kalıyor. Oyunun sürekli kanatlardan işlemesi ilerleyen haftalara tüm takımların basit önlem alabileceği bir urum. Bu nedenle ligdeki takımlar henüz tam olarak kadro yapılarını oluşturmamış ve takım olmaya çalışırken hocanın alternatif oyun planları üzerinde çalışması gerek. Her şey rağmen ilk 4 hafta da yenilgisiz bir şekilde alınan 8 puan bence beklenmedik bir başarı. Ligin ilk haftalarında kazanılan puanların değeri her zaman ligin sonlarına doğru konuşulur. Umarız bu başarı artarak devam eder.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English