Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Yenilen basit goller

13 Sunday 2020
Konyaspor belki de sezonun kendi adına en önemli maçlarından biri olan müsabakadan iyi de oynamasına rağmen sahadan yenilgi ile ayrıldı. Elbette yenilginin birçok sebebi vardı ancak elde ki mevcut kadronun rotasyonunun yetersiz olması bu yenilgide ki en büyük etkenlerden biri oldu.

Müsabakaya 3-5-2 dizilimi ile başlayan Konyaspor rotasyon problemi yüzünden sahaya bir santrafor ile çıkamadı. Ancak oyunu geniş alanda ve hızlı oynayarak bunu avantaja çevirmeye çalıştı. Özellikle terse atılan uzun ve isabetli paslar sayesinde kanat oyunlarında etkili olan Konyaspor bu sayede ileride çok hareketli bir görünüm çizdi. Ancak görüldü ki 3’lü defans kurgusunun en büyük zafiyeti olan defansta alan parselizasyonu yenilen ilk golde kendini gösterdi. Üç defans oyuncusu ve bir kaleciye rağmen yapılan basit hata golü getirdi. Bu golde iletişim eksikliğinin olduğunu da görmek pek tabi mümkün. İdeal bir defans kurgusunun artık oluşması gerektiğinin de bir göstergesi bu gol…

Golden sonra istekli ve kendinde emin olan Konyaspor cevap vermekte gecikmedi. Sezon başından beri takımın orta sahada ki en büyük kozu Jevtovıc çok iyi bir dokunuşla Milosevic’i gördü, Milosevic de kişisel becerisi ile penaltıyı aldı. Bu golden sonra ataklar devam etti. Gene terse atılan çok etkili bir top ve Ankaragücü oyuncularının bu top karşısında yerleşememesi, Skubıc çok güzel indirdi Milosevic çok net bitirdi. Soyuma odasına 1-2 önde giden Konyaspor için deplasmanda ve oyunda her şey yolundaydı.

İkinci yarının hemen başında yine üç stoperinizin alan paylaşımından basit bir gol yendi. Topu takip etmeyen, rakip hücum oyuncularını durduramayan üç stoper. Bence gene şanslı bir maç geçirdi Konyaspor. Ankaragücü hücum oyuncuları daha fazla becerikli olabilse Konyaspor için utanç verici bir skor olabilirdi. Orta saha da rakibine net üstünlük kuran ama araya atılan her topta zafiyet yaşayan, çizgiye inilen her topta hata yapılan bir maç oldu Konyaspor adına. Yenilen üçüncü gol gene alan parselizasyonu ve adam kaçırma hatası. Yenilen dördüncü gol 5 kişinin arasından topa vurabilen bir Ankaragücü oyuncusu…

İlk yarıda bu hatalar görüldüğü zaman tedbir alınabilirdi. İleri uçta daha sert bir pres yapılarak uzun topların atılması engellenebilirdi. Bir stoper oyuncusu çıkartılıp 4-4-2 ya da 4-2-3-1 sistemine geçilebilirdi ki buda defans kurgusunda kanatlarda görev alan beklerin daha aktif rol oynamasına sebep olurdu ve bu sayede Ankaragücü’nün çizgiye inmesi zorlaştırılabilirdi. Nitekim derslik goller atan Konyaspor basit goller yiyerek sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Zaten futbol esasında çok basit bir oyun değil mi?

Bir parantezde Jevtovıc’e açmak istiyorum. Uzun süredir ligimizde bir maçta bu kadar terse başarılı top atan bir oyuncu görmedim. Takımını her alanda oynattı her golde kişisel imzası vardı. Özellikle Skubic’e attırdığı gol tam bir usta ayak işiydi. Maçın tümüne bakıldığında bence sahanın en başarılı oyuncusuydu. Bu formunu devam ettirmesi halinde hem Konyaspor adına hem kendi adına çok başarılı bir sezon geçirmesi kuvvet ve muhtemel gözüküyor.

Sonuç itibari Konyaspor başarılı bir görünüm çizdiği müsabakadan yediği basit gollerle sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Bu mağlubiyeti sadece oyunculara ve hocaya bağlamamak lazım. Maalesef yeterli bir kadro derinliğinin olmayışı hocanın da elini bağlıyor. İkinci yarı başlamadan özellikle hücum bölgesinin rotasyonunun arttırılması gerektiğinin sanırım biz dahil herkes farkında.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • fanatik Konyasporlu

    Kravest gibi etkili ve bitirici oyuncunuz olmayınca takım oyunu bozuluyor. Kravest'in olmadığı zamanlarda Konyaspor defansı elden bırakıp, açık oynamaması gerekir. Erzurumspor maçı buna örnektir.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    Jevtoviç Bursaspordayken de gol fırsatlarını iyi değerlendirir, akıllı vuruşlar ile gol atardı. bravo, tebrikler

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English