Son Dakika Haberler

Mehmet Şamil Şenalp

Mehmet Şamil Şenalp

​Yeni Türkiye

27 Thursday 2013

Yaşananları değerlendirmek, düşünmek düşünceyi idrak ve iman ile taçlandırmak insan oğluna verilmiş meziyetlerin en büyüğü. Akıl penceresinden bakarak ülkemizde son bir ay içinde yaşananlar üzerine hep birlikte kafa yormalıyız. Artık konunun gezi parkı olmadığını, sandık yoluyla milli iradeyi temsil etme yetkisi alma imkanı olmayanların sandık dışı yollarla milli iradeyi temsil makamlarında olanları önce zaafa uğratıp sonrada egemenliği gasp etmeye yönelik bir kalkışma içinde olduklarını görüyoruz.

İnsanlar egemenliği temsil etmeyi iktidar olmayı neden isterler ? Bu sorunun tek meşru cevabı millete ve Hakka hizmet olmalıdır. Millete hizmet saikıyla iktidara talip olanların halis niyetleri bugüne kadar milletin ferasetinden asla kaçmamış, bu kişiler takdir edilmiş, böylece iktidar emaneti ya kendilerine tevdi edilmiş yada kendilerinin iktidar için bir alternatif olma nitelikleri milletin gönlünde hep yer bulmuştur. İktidar için alternatif niteliği bulunmayanlar ise ilkel, modern yada postmodern darbelerle yönetime gelmeye çabalamışlar bu yolda kimi zaman sureta başarılı görünmüşlerse de asla kalıcı olamamışlardır. Aynı zamanda darbeler tarihide olan cumhuriyet tarihimiz millet tarafından iktidar edilenlerle, millet dışında ki güçler tarafından iktidar edilmek istenenlerin bitmez mücadelelerine sahne olmuştur.

Birilerini iktidar etmek isteyen millet dışındaki güçler kimlerdir ki uzun süredir ülkemizde etkili  olmuşlar ve halen de olmaya devam ediyorlar ? Bu uzun kararlılık ismine faiz lobisi denilen yapıdan da öte aslında faiz lobisinin de sahibi daha derin, daha karanlık ideallerle ortaya konan bir harekete işaret ediyor. Bu kişilerin hükümetin kendileri karşısında dik durmasından, taviz vermeye yanaşmamasından, kendilerine meydan okunmasından duydukları rahatsızlık biliniyor. Aslında rahatsız olmaları da çok doğal zira bugüne kadar onlar hep güçlüydüler ve istediklerini hep aldılar. Bu yolda ekonomik verileri kullandılar, terörü kullandılar, etnik temelli ayrımcılığı körüklediler ve belki bugünlerde de mezhepsel çatışmaya yönelik kartlarını masaya koymak üzereler. Böylece Türkiye'nin  kendi idealleri için tehlike oluşturmayacak kontrollü bir büyüklükte kalmasını sağladılar. Çünkü daha uzun vadelerde ki hedefleri için onlara göre bir proje olan Türkiye bir denge unsuru olarak varlığını belli büyüklüğü aşmayacak düzeyde devam ettirmesi gerekiyordu. Ancak Türkiye kendisi için ön görülen büyüklük sınırını zorlamış, hatta aşmıştır. Tükiye'nin ekonomi politikalarıyla, enerji yatırım anlaşmalarıyla, sosyal projeleriyle kültürel ve ekonomik bağımsızlık yolunda ilerlemesi, terör sorununun çözümü  için samimi bir iradeyi ortaya koymuş olması ile onların rahatsızlıkları hat safhaya çıkarmıştır. Bununla birlikte Türkiye'nin Ortadoğu da ve Dünyadaki eski etki alanına ulaşmaya yönelik kat ettiği yol Türkiye'ye yeniden müdahale edilmesini zorunlu kılmıştır ve müdahale yapılmıştır. Şükürler olsun ki Türkiye'nin önünü kesmeyi amaçlayan bu girişim beklenen etkiyi doğurmadı ve inşaallah doğuramayacak. Çünkü şahıslardan öte kader planında yeni bir Türkiye'nin murat edildiğini düşünüyoruz. İnşaallah her türlü engelleme girişimlerine rağmen Allah öyle istediği için Türkiye dünyada etki alanı çok daha geniş, Yeni Bir Türkiye'ye, Yeni Türkiye ise Yeni Bir Dünyaya gebedir. Gebelik dönmelerinde özellikle doğum yaklaştıkça sancıların artması doğaldır. Ancak inşaallah bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır. Özlenen yarınlar başbakanların, cumhurbaşkanlarının, ya da başka kişilerin çalışmalarının bir neticesinden çok daha öte Muradı İlahinin bir tecellisiyle gerçekleşecektir.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English