Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Yeni sezon yaklaşırken

12 Thursday 2021
2021 – 2022 sezonunun başlamasına günler kaldı. Hazırlık maçlarında iyi görüntü veren bir Konyaspor olsa da asıl Konyaspor’u resmi maçlar başladığında göreceğiz.

Konyaspor’un geçen sezon oynadığı oyuna bakarak defansının ihtiyacı karşıladığı, geçiş oyunu oynamaya çalışan ama bu oyunu oynarken yavaş kaldığı görünümü veren ve gol atmakta zorlanan bir takım olarak ifade edebiliriz. Yapılan ve yapılması düşünülen transferlere de bakıldığında giden oyuncuların yerlerini doldurma gayreti ve geçiş oyununu hızlandırma ve gol atmayı kolaylaştırma çabası içeren düşünce içerdiğini gözlemlemek mümkün… Bu düşüncenin ne kadar gerçekleştiğini, takımın verimini artırmak için atılan veya atılacak olan adımların isabetini oynanacak maçlarda göreceğiz.

İlhan Palut’u arayışları seven, çalışmayı seven ve gelişime açık olarak tarif etmek yanlış olmaz. Konyaspor’un en önemli avantajının bu yapıdaki mevcut teknik ekiple yeni sezona devam ediyor olmasının olacağını düşünüyorum. Geçen sezon içinde takımın olumlu ve olumsuz yönlerini iyice irdelemiş ve takımın planlamasını ve geliştirilmesini fazlasıyla gözlemleyip buna göre takımın geliştirilmesi yönünde planlamalar yapmış teknik ekibin daha isabetli kararlar alabileceği düşüncesinden hareketle verimliliği artmış bir takımın bu sezon için oluşturulması ihtimalini yüksek görüyorum.

Ana iskeletinin fazlasıyla korunduğu eksik yönlere yapılan yamaların takıma ve oyun anlayışına kısa zamanda uyum sağlayacağı ve alınan futbolcuların eksik yönleri giderecek tercihler olacağı varsayımıyla Konyaspor’un sezon başında avantajlı takımlardan biri olabileceğini de ifadede etmek mümkün.  

Geçmiş sezonların başlangıçları da göstermiştir ki sezonların ilk haftaları dengesiz oluyor. Bu sezonun da dengesiz başlaması ihtimalinin oldukça yüksek olacağı varsayımıyla ilk haftaları önemseyen ve olumlu sonuçlar alan takımlar sezonun geneli için önemli bir avantaj yakalayacaktır. Bu düşünce ile ilk haftalara konsantre bir Konyaspor hem önemli bir avantaj elde edecek hem de olumlu sonuçların getireceği sinerji ve kazandıracağı özgüvenle ilerleyen haftalarda sıralamada yükseklerde yer alan Konyaspor’un oluşmasına olanak sağlayacaktır.
Konyaspor’un en olumsuz görünen yönü ise içinde bulunduğu borç yapısıdır. Yönetimin birinci öncelikli meselesi bu borç yapısından  kurtulmak olmalıdır. Mevcut borç yapısı ile her yıl 50 – 60 milyon lira gibi faiz giderinin oluşması kaçınılmazdır. Şöyle düşünelim sponsor gelirlerinin toplamı bu kadar parayı buluyor mu? Beş yüz bin lira, bir milyon lira sponsorluk gelirler için sarf edilen çabaların yanında borcu azaltmanın ne kadar olduğunun farkına daha iyi varılması gerekir düşüncesindeyim. Ligde diğer takımların daha kötü borçlu yapıda olmasına bakılmadan Konyaspor’un borcunu rehavete kapılmadan, disiplinli bir şekilde azaltmak yönetimin en ciddi üzerinde durması gereken husus olmalıdır.

Diğer alternatif gelirler oluşturma çabası önemsenmeli ama bir futbol takımı için gelir oluşturucu en kolay ve etkili yolun futbolcu geliştirip satmak olduğu unutulmamalıdır. Futbolcu geliştirip satmak hususunda Konyaspor’un pilot takımı olması gibi güzel bir avantajı varken bu yol yıllarca heba edilmiş ve Konyaspor’un borçlarının artmasında bir etken olmak gibi fazlasıyla olumsuz örnek oluşturmuştur. Bu olumsuz yapının işleyişinin tersine çevrilmesinin gerekliliği had safhadadır.

Konyaspor’da yetenek potansiyeli yüksek genç futbolcuların varlığı malum… Genç potansiyellerin varlığı ise bir anlam ifade etmiyor. Bu varlığın anlamlı hale gelmesi ise ancak geliştirilmesiyle bir işlev kazanacaktır. Gelişimin gerçekleşmesi ise genç futbolcuların oynatılmasıyla ancak mümkün olacaktır. Genç futbolcuların şiddetle sürekli oynatılması gerekliliği ortadadır. Bu genç futbolcular ya Konyaspor’da sürekli oynatılacağı düzen oluşturulmalı bu mümkün değilse hep bir arada pilot takımda sürekli oynatılarak gelişimlerine büyük önem verilmelidir.
Gelişen genç yetenekler Konyaspor’da oynayabilir hâle geldiklerinde bir taraftan takımın maliyetinde azaltma oluşturacak diğer taraftan da takıma yüksek gelir sağlayıcı işlevin oluşmasının önünü açacaktır. Borçların azaltılmasında da en büyük katkıyı yapacaktır. Bu bugünden yarına olacak bir şey değil fakat plânlamasının bugün yapılması gereken bir konudur. Sezon başında büyük önem verilmesi gereken bir konu da budur.

Doğru plânlamalar yapan, doğru bir işleyiş ile heyecanlı bir sezon yaşatırken borçlarını da azaltabilen bir sezonu yaşayan Konyasupor’u görmek dileğiyle…

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Veli YILDIZ

    ????

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English