Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​Yeni Konya stadı

21 Thursday 2014

Bugün..

Gururluyuz..

Mutluyuz..

Nihayet bizimde övünebileceğimiz bir stadımız oldu sonunda.

Seviçten uçuyoruz adeta..

Önceleri İstanbul'da  Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gıpta ile bakardık.. Sonra buna Kayseri'nin Kadir Has Stadı eklendi.

"Ellerde olurda bizde neden olmaz" derdik, hep..

Daha ortada fol yok, yumurta yokken İstanbul'da olmayan stad büyük bir şovla basına tanıtıldı..  Ardından muhteşem bir törenle temeli atıldı. Sonra inşaatın yapım aşamasında sıkıntılar yaşandı.. Umutlarımız karardı. Yapımcı firma değişti, işler yeniden yoluna girdi..

Yarınların Konya'sının  futbol arenası,  artık ilmek ilmek bezenerek,  geceler gündüze karışarak santim santim yükseldi.

Gün geldi çattı bugüne..

Ortaya çıkan o muhteşem şahesere sonunda kavuştuk..

Bir değil bin defa Tahir Akyürek başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek boynumuzun borcu olsa gerek.

Yeni stadla birlikte Konya'ya sporda yep yeni bir ruh geleceği kaçınılmaz olacaktır. Stadla başlayan bu ivme, taraftarın PASSOLİG'e gösterdiği ilgi ile Anadolu lideri olması da ayrı bir onur ve gurur oldu. Bu da Konyaspor taraftarının bu sezon patlama yapacağını şimdiden ortaya koydu.

Bundan sonra iş Torku Konyaspor yönetimi, teknik heyeti ve futbolculara kalıyor. Bakıp göreceğiz. İnşallah beklentilerimiz boşa çıkmayacak...

ORHAN BERK ve EROL TOKAY

Spor aşığı, Konyaspor sevdalısı,  spor adamı Orhan Berk abimiz, uzun süredir mücadele verdiği kansere karşı savaşını kaybederek aramızdan ayrıldı. Orhan Berk yeni stad için çok mücadele verenlerden birisiydi. Temelini gördü ama stadın bitmiş halini göremeden gitti. Yeni Meram Gazetesi'de 1979 yılından başlayan birlikteliğimiz süresinde bir çok deplasmanlara beraber gittik.  İyi bir spor analizcisi ve iyi bir gözlemciydi. Maça bakmaz, maçı görürdü adeta. Kaybı Konya spor basını için büyük..

Merhum ustamız Mehmet Gazel'in kaptanlığındaki  şimdiki adı Doğan Haber Ajansı olan Hürriyet Haber Ajansı'nın en önemli ismiydi Erol Tokay.  O Hürriyet'te, ben de Milliyet'te olduğumuz dönemde, hep bir birimizle haber atlatma mücadelesi verirken, bu kez kader bizi Sabah Gazetesi'nde birleştirdi. Sonra benim yayımladığım Flaş Dergisi'nde çok güzel işlere imza attı. Araştırmacı ve yenilikçi kişiliği ile Konya basına çok şeyler verdi. Önce rakip sonra da beraber çalıştığım can dostum Erol abide kalbine yenik düştü ve  Orhan abiden sonra  o da aramızdan ayrıldı gitti. Erol Tokay'ın bu ani gidişi hiç de iyi olmadı. İyi olsada olmasa da ölüm kapıyı çalmıştı bir kere. "Allah rahmet eylesinden"  başka ne söyleyebiliriz ki..

Konya basınının unutulmayacak bu önemli iki ismine Allah'tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve Konya basın camiasına başsağlığı dilerim...

 

,.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English