Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Yarınlar İçin Ümit Biriktirdik

10 Monday 2017
Galibiyet halinde Atiker Konyaspor’un üst sıralarda yer edinmesi adına önemli maçtı. Sezonun sonuna doğru kendi adına güzel bir bitiriş elde edebilmenin ilk kıvılcımlarını oluşturacak maçtı.

Maça iki takımda önce rakibini kontrol etme düşüncesini ön plana çıkararak başladı. Top kendisinde olan takım garanti pasları tercih ederek basit top kaybı yapmamaya çalışıyordu. Uzun paslaşma serileri izlerken gol pozisyonu olasılıklarının azaldığı bir oyun gerçekleşiyordu. Bunda bir taraftan her iki takımında defansta çok daha dikkatli hareket etmesinin de katkısı vardı.

İlk 7-8 dakika Kasımpaşa maça etkili başlar gibi gözükse de sonraki dakikalarda oyunu eşitleyen ve rakibine üstünlük sağlayan Atiker Konyaspor, pozisyona girme olasılığını oluşturan takımdı. Bunun neticesini de ilk yarının sonlarına doğru Bajiç’in attığı golle aldı.

İkinci yarı baskılı başlayacak bir Kasımpaşa bekliyordum. Bunun ancak maçın 65. dakikalarından sonra oluşturabildiklerini izledik. Atiker Konyaspor’un maçı kazanabilmesi için bir gol daha bulması gereken bir maçtı. Bunun için fırsatlar yakalasa da gereği gibi değerlendirilemedi. 

Kasımpaşa’nın bu kadar etkili baskı kurmasının bir nedeni de Fofana’nın yorulması ve oyundan çıkması idi. Konyaspor’da eksikliğini hissettiğimiz bir oyuncu tiplemesi Fofana... Uzun yıllardır yokluğu hissedilen topla birlikte rakip sahaya geçen sprinter oyuncu açığı Fofana ile giderilmiş gibi gözüküyor. Maçta diri kalmasını 10 – 15 dakika daha artırırsa çok verimli bir kazanım olacak.
 
Kasımpaşa lehine gelen penaltı, penaltının kaçması ve çok geçmeden gelen gol dakikaları Atiker Konyaspor için kriz dakikalarıydı. Bu dakikalar atlatılabilseydi yine Atiker Konyaspor maçı galip bitirebilirdi.

Kasımpaşa’nın eşitliği Veysel’le sağlamasından sonra iki takımda galip gelme girişimlerinde bulundular. Maç her iki tarafa da gidebilirdi. Her iki takımda bu fırsatlardan yararlanamayınca baç beraberlikle sonuçlandı.

Kasımpaşa’da bir de Adem vardı. Tüm maçlarda böyle bir Adem’i görmek mümkün değil. Konyaspor ile oynanan maçların neredeyse hepsinde çok üst noktalarda konsantrasyonla oynuyor. Nedeni nedir onu da bilmem, ilgilendirmiyor da… Maç içinde fazlası ile de sinir oldum. Ama işe tersten bakıp bu Adem Konyaspor’da oynuyor olsaydı müthiş bir sevgi ile izlerdik diye düşündüm… Bu düşünce ile de kızamadım. Futbolcuların takımları için en üst noktada mücadele etmeleri zaten beklenen bir durumdur. Yalnız vara yoğa itiraz etmese, biraz daha centilmen olsa ve rakibinin sağlığını da düşünebilse daha değerli olurdu. Skubiç’e yaptığı sert hareket ne kadar kötü niyet olmasa bile sarı kart gerektirirdi. Bu da veremeyen hakemle ilgili bir durum.

Bir de hakem faktörü vardı tabi ki… Konyaspor adına sicili oldukça bozuk olmasından dolayı beklediğimden daha iyi bir yönetim gösterdiğini de belirtmeliyim. Buna rağmen  Vukoviç’in  rakibine avantaj sağlayarak topa yükselerek kafa vuruşuna penaltı çalması gülünçtü. Haydi bunu geçelim Veysel’in golle burun buruna iken Bajiç’in ayağını iki ayağına alarak sıkıştırıp üşürmesi penaltı değil… Sanırım Özkahya, Bajiç’e ayağının ne işi var orada, Vukoviç’e de senin boyun niye bu kadar uzun, niye bu kadar yükseğe sıçrıyorsun demek istedi.

Galip gelinse müthiş olacaktı. Yukarı sıralar için avantajlı ve özgüvenli bir mücadele başlayacaktı. Büyük bir ihtimalle de ligi fazlası ile iyi bir sırada bitirme imkanı oluşacaktı. Ama kaçmış değil, devam etmek gerek. Hala böyle bir olasılık devam ediyor. Oyunda gözle görülen bir düzelme ve futbolcuların performansında hatırı bir yükseliş var. Yeterki kalan maçları kazanmaya çalışalım. Mümkünse hepsini kazanalım… Böyle bir olasılık var mı? Bence niye olmasın? 

Bir yönü ile de kupa maçları için prova maçıydı. Her iki tarafta birbirini ölçme fırsatı bulmuş oldu. Turu geçmek kolay olmayacak. İnce ayrıntılarla belirlenecek ve kendini ve rakibini daha iyi analiz edip, güçlü ve zayıf yönlerine uygun hazırlık yapmayı başaran takım turu geçecektir. Bugünkü maçın bende bıraktığı etki Atiker Konyaspor’un tura daha yakın olduğu.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English