Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Yarının Doğrusu Bugünün Yanlışını Düzeltmez

20 Friday 2023
Kupa maçında Konyaspor Gaziantep takımı ile deplasmanda karşılaşırken her iki takımda etkili mücadele ederek tur geçmek istediklerini gösterdiler. Son maçlara bakıldığında daha arzulu, hızlı ve mücadeleci bir oyun sergileyen Konyaspor dikkat çekiciydi. Maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda karşılıklı bulunan gollerle beraberlik bozulmadı ve penaltı atışları ile Gaziantep takımı gülen taraf oldu.

Böyle maçlarda küçük ayrıntılar bile belirleyici olurken maçta kaleci Günay ve Erhan gibi arada büyük fark olan ayrıntı sonucu belirleyen ana etkendi. Sadece iki pozisyonda etkili olan Erhan, Gaziantep takımının attığı golde sadece vurulabilecek tek yer olan kapattığı köşenin dar alanından golü önleyememesi kale boş gibiydi düşüncesi oluşturdu. Seri penaltılarda çok etkisiz kaldı ve sanki boş kaleye penaltı atışları yapıldı.

Gelelim haftanın gündemine… Malum İlhan Palut gönderildi. Herkesin takımında görmek için can attığı bir teknik direktörü üstüne tazminat ödeyerek gönderebilecek kadar cesaretli yönetilen bir takımız. Kamuoyunun beklemediği, duyduğunda inanamadığı birkaç yerden araştırarak doğruluğunu görünce fazlasıyla şaşırdığı bir gönderme hikayesi. Nedeni tam olarak anlaşılamadı. Tam olarak da anlatılmadı çünkü…

Klasik bir ‘kan değişikliği’ olgusunun altına gizlenen bu göndermede kan değişikliği vurgusu da tatmin edici değildi.  İlhan Palut her şeyi doğru yapıyordu diyemeyiz. Eleştirilen ve eleştirilecek durumları vardı elbette… Ama kan değişikliği oluşturacak kadar ileri düzeyde olması kamuoyunda kabul görmedi. Eğer yönetimin, böyleyse o zaman tamam diyeceğimiz bir nedeni varsa da bu paylaşılmadı. Sonuçta bu da bir karmaşa ve bilgi kirliliğine neden oldu. İşler iyi giderken yönetmek kolay iştir. İletişim kolay olur. Defolar oluşmaya başladığında iletişimi iyi kullanmak önemli olan. Defoları küçükken yok edip krize dönüşmesini engellersiniz ki Konyaspor’da böylesi durumlarda iletişim tatile çıkıyor.

Çok uzatmamak gerek… İlhan Palut’un gönderilmesi hatalı oldu ve süreci de kötü yönetildi. Yeni gelen teknik direktörle Konyasporlu herkes üstün başarılar yakalanmasını ister. Bunun için destekler. Herkesin ortak isteği Konyaspor’un başarısıdır. Yarın çok iyi başarılar yakalansa bile bugünün yanlışı yine yanlış olarak hafızalarımızdaki yerini almıştır. Yönetimin de yaptığı - yapamadığı, başarılı veya başarısız olduğu uygulamaları vardır. İnsan yönetiminin olduğu yerde her şeyin yüzde yüz doğru olmasını beklemek haksızlık olur. Fakat yıllardır düzeltilemeyen stattaki kapı girişlerindeki sorunun çözümünde teknik direktör gönderilirken gösterilen cesaret beklenir. Net… Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English