Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Yanlış oyun kurgusu

22 Tuesday 2020
Geçen hafta yaşananlardan ders çıkarmayan Konyaspor ve İsmail Kartal bu haftayı da mağlubiyetle kapattı. Geçen hafta ısrarla bu oyunun Konyaspor’a fayda sağlamayacağını dile getirsek de hoca gene kendi bildiğini okudu. Adil ve Ahmet Çalık değişikliğinden fayda sağlayacağını düşünmek ise bu hataların son halkası oldu.

Mücadelenin ilk yarısında defansta kaptırılan toplar Konyaspor kalesinde tehlikelere yol açtı. 3-5-2’nin sağ ve solunda oynayan kanat oyuncuları hep çok ileride kaldı. Bazen de ileride olmaları gereken pozisyonlarda geride kalarak hem hücumsal hem de defansif anlamda sınıfta kaldılar. 

İkinci yarıda da defansta top kayıpları inatla devam etti. Konyaspor kısa paslar ile defanstan oyun kurmaya çalışırken orta saha oyuncularından bu desteği alamadı ya da taktik gereği üç stoperin öne çıkması için stoperler oyunu kurmaya çalıştı ama bu faydadan çok takıma ve oyuna zarar verdi. Kaptırılan başka bir topta Sivasspor bu sefer daha etkili oldu ve skor avantajını eline geçirdi. Kulübe yetersizliğini düşünecek olursa bu saatten sonra maçı çevirmek bir hayli zordu zaten. Gel gelelim sahada bulunan oyuncularda bunun için herhangi bir çaba sarf etmedi. 

Jevtovic’in yokluğu bu maçta kendini o kadar belli etti ki orta sahada bir dinamizm yoktu. Topu oyuna sokma desen zaten maçın başından itibaren çuvallandı. Geçen hafta bol bol pozisyona giren ve üç gol atan takımdan saha da eser yoktu. Buradan da görüyoruz ki devre arasında Jevtovic’in yanına en az onun kadar oyuna katkı sağlayabilecek bir orta saha oyuncusu lazım.

Fisktürün bir nebze daha kolay olduğu son üç hafta da kaybedilen 6 puan ilerisi için Konyaspor’u zor duruma sokabilir. Zira alt tarafla puan farkı iyice kapandı. Hocanın biran önce bu oyun dizilimi ve kurgusundan vazgeçmesi lazım yoksa Konyaspor’u bu dizilim ve oyun ile ligdeki bir çok takım alt edebilir. Özellikle bu hafta oynanacak olan Kayserispor maçında bu dizilimle saha da olmak Konyaspor adına tam bir fazia le sonuçlanabilir. Kayserispor’un hızlı kanat oyuncuları 3-5-2’nin kanatlarını önde yakaladığı zaman hızları ve yetenekleri ile Konyaspor kalesinde çok daha tehlikeli pozisyonların yaşanmasına sebep olabilir. Bunları bizim gördüğümüz gibi hocanın da gördüğüne inancım tam. Bu hafta artık Konyaspor’un bir takım şeyleri sahada değiştirmesi gerekiyor.

Saygılarımla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Konyalı

    Kardeş senin yazdığın tek taraflı oyun hücum yok defans öne çıkmasın diyorsun. rakibi üstüne çekmek için stoperlerin top yapması gerekiyor ki beklerin ileriye çıktığı oyunlarda boş alan oluşturulup rakip dengesiz yakalansın. Yorumcusunuz yaptığınız yorumların futbolun taktiksel yanıyla biraz ilgisi olsun.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    Shengelia ile her zaman kazanırsınız. Faruk Miya boysuz vede istekli değil, ayağına top gelirse falso vuruyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • Adanadaki Gonyalı

    Shengelia topçu bile değil,hic kusura bakma. Arada bir uzaktan gol atar sadece. O kadar da olsun bi zahmet.

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    İsmail hoca, kupa maçında Shengelia ile oyuna başladı. Shengelia sportif ve aktif bir oyuncu.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English