Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​YANLIŞ

29 Monday 2021
"Güç "kelimesini yanlış anladığımız kesin…Sağlık en büyük güçtür doğru. Daha sağlıklı olan gücünü bu yönden daha zayıf olanlara karşı zariflikte, yardımda kullanması gerekirken; bakıyoruz ki tam tersi düşüncesizlikde ve hatta zarar vermede kullanıyor.Adam; güçlükle konuşuyor. Heyecanlanınca kekemeliği artıyor belli. Bakkala istediklerini saymaya çalışıyor. Sırada bekliyorum. Beklediğimi anlayıp, üzülmesin diye ürünlere bakıyormuş gibi yapıyorum. Üçüncü bir kişi giriyor dükkana 1 dakika tereddüt geçirip güya bekliyor, hemen sonra "amcanın işi uzun kelimeler ha geldi ha gelecek, beni bekletme şunları şunları ver” deyip saygısız bir üslupla "ben sağlıklıyım, daha güçlüyüm o zaman önceliğim var” anlayışı ile alışverişini yapıp gidiyor. Satıcı da; müşteri kaybetmemek için buna göz yumuyor. Amcanın zoraki bir gülümseme ile kederini gizlemeye çalışması bir ok gibi yüreğime saplanıyor."Olmaz” dediğimiz ne varsa olduğunu görmek artık şaşırtmıyor. Tekerlekli sandalyedeki engelli kardeşlerimize saldıran, güç kullanan "sağlıklı ! ” bireyin bu tanımın içini ne kadar doldurduğu yürek yakıcı…Yaratılanların en şereflisi; bize” güç'ü” tanımlıyor:- Sizin en güçlünüz; cengaveriniz , öfkesini yenendir.- Kudreti olduğu halde affedendir.- Zayıfa merhametli olandır.- Kadınlara hayırlı olandır." Ben eşimden şikayetçiyim, boşanmak istiyorum ya Resulallah! benim kolumu kırdı” diyen kadına; erkeğe neden kırdın diye tek bir sual sormadan” boşandın” diyen bir peygamber(s.a.v)…Makamı hazmedemeyip; altındakileri ezmek” güç!” değil. Daha kuvvetliyim, daha uzun ya da daha büyüğüm diye” daha” da bir derece geride olanı ezmek güç değil.Bir sitenin asansöründe ve kapısında bir yazı: E blok sakinleri bu kapıyı ve asansörleri kullanamazlar. Neden? E Blok arsa sahiplerinin binası. Kat karşılığı yapılmış . Sitenin sakinleri toprak sahiplerini küçük görerek” biz paramızla bu daireleri aldık, siz arsa sahibisiniz, arka kapıdan bloğunuza girin” şeklinde bir anlayışla, tam bir kast sistemi uyguluyorlar.Para bir güçtür, sağlık, bilgi bir güçtür, makam bir güçtür, kabiliyetlerimiz…Ama gücümüz ancak insanlara hizmet ettiği zaman değer görür.Gücümüzü nasıl kullandığımız önemli. Howerton deyimiyle: Bir insanın gücünü kullanması kadar hiçbir şey maskesini düşüremez...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English