Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​ Ve Taraftar Ve Atiker Konyaspor

25 Thursday 2016
Bu sezon ilk kez taraftarının önüne çıkıyor Atiker Konyaspor. Rakip son şampiyon Bjk… Sezon içinde Atiker Konyaspor’un neler yapabileceğinin ölçüsü olacak bir maç olacak bir yerde…

Nereden bakarsak bakalım Atiker Konyaspor adına en hazır olan taraftarlar… Geçen sezon en etkili ve en iyi taraftar gurubu olmayı başarırken bu sezon çıtayı çok daha yükseğe koyma çabası içindeler. Yapılan hazırlıklara bakıldığında akıllardan çıkmayacak etkinlikleri maçta sergilemenin telaşındalar. Bu ilk maç taraftar şovu açısından da önemli olacak. Zaten 30 binlik kombine ile geçen sezonun çok daha ötesine geçme işaretlerini verdiler. Kendi açımdan bu maç ile ilgili en heyecanlandığım yönü de taraftarlar olacak…

İlk haftadaki Rize maçına baktığımda Atiker Konyaspor geçen sezon ile aynı şeklinde özetleyebilirim. İyi olarak nitelendirebileceğimiz yönlerini korumuşlar. Düzelmesini beklediğimiz kötü yönler de hala devam ediyor.

Geçen sezon disiplinli, mücadeleci ve sabırlı oyun tarzı Atiker Konyaspor’un en belirgin özelliği idi… Bunu fazlası ile bu sezon da göreceğiz. Rize maçında en dikkat çeken veri 117 km koşu mesafesinin oluşması idi. Çok nemli ve sıcak bir ortamda, ligin ilk haftasında ve suni çim üzerinde böyle bir mesafenin koşulması hiç beklenecek bir ve kolay kolay elde edilecek bir durum değil… İlerleyen haftalarda bunun daha üzerine çıkılacağı beklentisi Atiker Konyaspor’un rakiplerini büyük bir sinir harbi beklediğini söyleyebiliriz. Duran toplardan çok gol bulan ve özellikle Kornerden geçen sezonun en çok gol takımı olan Atiker Konyaspor yine kornerden güzel bir gol atarak bu özelliğini devam ettireceğini gösterdi.

Atiker Konyaspor geçen sezon pozisyon üretmekte kısır kalıyordu. Rize maçında da devam etti. Mücadeleci oyunun üzerine gol pozisyonu üretme becerisini artıracak Atiker Konyaspor beklentimiz vardı. Geçen sezon kontra atağa çıkmayı başaramayan Atiker Konyaspor yine bu özelliğini devam ettirecek gözüküyor. Gelişmesini sürdürmek en azından yakalanan başarıların kalıcılığını sağlamak adına bu yönde muhakkak gelişme sağlama gerekliliği vardır. Önümüzdeki haftalarda bu yönlü beklentilerimize cevap arayacağız.  

İlk iki hafta alınacak galibiyetler Atiker Konyaspor’un yönünü kuvvetli bir şekilde yukarısı olarak belirleyecek haftalardı. İlk hafta beraberlikle sonuçlansa da Bjk karşısında alınacak galibiyet bunun için yeterli olacaktır. Bu yönü ile oldukça önemli ve stratejik bir maç…

Hatta bu sezon Atiker Konyasor için en önemli ve stratejik sezon olacaktır. Sezon sonunda gelecek sezonların şampiyonluk potansiyeli olan takımları içinde yer almak, bu ihtimali kuvvetlendirmek bu sezonun en kayda değer hedefidir benim nazarımda…

Tüm bu ihtimallerin ve yapının oluşmasındaki en stratejik ve önemli bireyi şüphesiz Aykut Kocaman… Aykut Kocaman’a çok güvenen yönetim, taraftar ve Konyaspor camiası var. Her şey Aykut Kocaman’ın isteğine göre düzenleniyor. Aykut Kocaman kaldığı sürece yapılanlardan verim alınacaktır.  Bu sezon sonuna kadar kalacağı da kesin gözüküyor. 

Başka takımların girişimlerini, ulusal medyada yer alan sürekli bir takıma yakıştırma çabalarını ve sezon sonunda Aykut Kocaman’ın o takımda olacağı gibi ısrarlı yorumlarını düşünürsek Aykut Kocamanlı ve Aykut Kocamansız günleri bugünden düşünmeye ve planlamaya ihtiyacımız var.

En kolay, en yapılası yol Aykut Kocaman ile yeni bir sözleşme imzalayıp çalışma süresini en az 5 yıla çıkarmak olsa gerek… Nihai hedef şampiyonluk… Bunu bu sezon iyice kuvvetlendirip net bir şekilde hedef olarak koymak gerek. Bu hedefe en kolay ulaştıracak Aykut Kocaman olacağı aşikar. Şampiyonluk yaşamamış bir takımı şampiyon yapmak büyük bir prestij kazandıracaktır. Aykut Kocaman’ın bu prestiji yakalayabileceği tek yer de Konya’dır.

Diyelim ki Aykut Kocaman bahsettiğim bu sözleşme uzatmayı kabul etmedi. Aykut Kocamansız günler üzerinde bugünden düşünüp planlamalar yapılmalıdır. Aykut Kocaman’ın sistemini benimseyecek ve oynattığı oyun ile bu tarza en uygun teknik direktörler belirlenmeli ve izlenmeli.

Amacım Aykut Kocamanlı bir gündem oluşturmak değil aslında… Günü gelmeden gerçekleşeceği bir gün kesin olan bir durumun önceden hazırlığının yapılması ve o güne hazırlıksız yakalanmaması adına önlem alınmasının yerinde olacağını vurgulamak istedim.

 Bjk maçı ile düşüncem duygusal yönümle Atiker Konyaspor’un galip geleceği… Mantığım ise iki ihtimalli… Berabere ya da Atiker Konyaspor galibiyeti… Aslında tüm maçlar için bu iki ihtimali düşünüyorum. Çünkü az gol üreten ve kolay gol yemeyen Atiker Konyaspor için bu iki ihtimal tüm maçlar için ağır basıyor.

Galibiyet dileği, selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English