Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Vatan Futboldan Kıymetlidir

18 Sunday 2016
Arka arkaya gelen haince terör saldırıları hepimizin moralini bozmuş, yaşamımızda çok daha önemli değerler olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Klasik bir şekilde terörü lanetliyoruz, şehitlerimize dualar ediyoruz. Beklentimiz taviz verilmeden mücadele yöntemlerinin sertleştirilmesi ve terör olaylarına karışanların idam edilir olmasıdır. Bu satılmış, haysiyetsiz köpeklerin anlayacağı dil budur.

Tüm bunlara rağmen bu köpekleri sevindirmeyeceğiz. Hiçbir şey olmamış gibi günlük hayatımızı yaşamaya devam edeceğiz. Çarşılarda , pazarlarda alış-veriş yapmalar da devam edecek, gezmeler de devam edecek… Maçlar da devam edecek, maç seyretmeler de devam edecek, maç yazısı yazmaları da devam edecek… Bu maçın yazısını bu duygularla özellikle yazmak istedim. Allah şehitlerimizin şehadetini kabul eylesin, gazilerimize acil şifalar versin ve yakınlarına sabırlar versin…

Üst sıralarda yer almak, üst sıralarda sağlam yer oluşturmak adına bu maçtan alınacak galibiyet çok değerli olacaktı. Atiker Konyaspor adına güçlü galibiyet beklentilerimiz de vardı.

Maça bakıldığında bu oyunla beraberlik dahi iyi sonuçtu demek yanlış olmaz. Maçın tamamında topa hakim olan, oyunu yönlendiren Karabük takımı idi. Oyun da Atiker Konyaspor yarı sahasında oynadı. Karabüklü futbolcular yaptıkları ikili, üçlü sıkıştırmalarla Atiker Konyaspor’un sahasından çıkmasına izin vermedi. 

Rangelov garip bir gol ile Atiker Konyaspor’u öne geçirdi. Bajiç gelen pasla kaleci ile karşı karşıya iken sanırım ofsayttayım düşüncesi ile durması, oyunun devam ettiğini görüp ben kararsızım kararı sen ver niteliğinde topu Rangelov’a aktarması ile rakip oyuncuların şaşkınlığı arasında rahat bir gol atılıyordu. Golde ise net bir şekilde ofsayt yoktu.

Tüm bunlara rağmen Atiker Konyaspor’un galip gelebileceği veya mağlup olabileceği bir maçtı sahada yaşanan estantanelere bakıldığında. İlk golü atarak galibiyeti koruma arzusu ile oynanan maçta Karabük takımının penaltı kaçırması, tehlikeli atakları verimsiz kullanmaları, penaltı kaçırmaları ve Serkan’ın gününde olması galibiyeti Atiker Konyaspor’a getirebilirdi. O kadar girişime rağmen Karabük takımının golü Atiker Konyaspor defansının hatasıyla atması bu maçın sonucunu belirledi.

Bajiç çok uygun pozisyonda tekrar öne geçirebilirdi. Kaleci ile karşı karşıya iken ağır kalması ve şut atmakta gecikmesi ile Barış’ın topu engellemesi olabilecek bir gol ve elde edilecek galibiyeti yok etti.

Yenen golden sonra rakip sahaya gitmek isteyen Atiker Konyaspor’u yaptığı oldukça sert ve sıkça yapılan faullerle durduran Karabüklü futbolcular vardı. Buna karşılık çok müsamahakar davranan hakem performansı izledik. Kart göstermekte zoraki davranan, çok sayıda kart göstermesine rağmen göstermesi gereken çoğu kartı göstermeyen hakem sahada eşit şartlarda oyun oynanmasını engelledi. Yaptığı sert faullerle  Atiker Konyaspor’un oyununu bozarak avantaj elde eden Karabüklü futbolcular sertliklerinden taviz vermediler. Gereğini yapan bir hakem yönetimi sahada olsaydı Karabük takımı maçı en az iki eksikle tamamlardı. Bu durum sonuca yansır mıydı bilinmez ama Karabük takımına haksız bir avantaj sağladığı kesin. 

Sahada rakiplerin üstün oynadığı Alanya ve Kayseri maçlarını kazanan Atiker Konyaspor yine rakibinin üstün oynadığı maçtan da galip ayrılarak önemli puan kazanımı elde edebilirdi. Ama bunlar kötü oyunun sebeplerini irdelememenin önüne geçmemeli. Ki irdelemeler yapılıyordur ve yapılacaktır kanaatindeyim.

Maçta Karabük seyircisinin Serkan’a yaptıkları anlamsız ve yersizdi. Birliğe ihtiyaç olunan günlerde böylesi tavırlardan özellikle uzak durulması gerekirken bu tür hareketler yakışmadı. Oysa Serkan bu hareketlere neden olacak bir tavırda sergilemedi.
Geçmiş sezonlarda hakemlik yaparken verdiği yanlış kararlarla maç kaybına ve ligden düşmesine neden olan bir vatandaş vardı. Televizyonlarda futbol otoritesi gubuzluğu rolünü de hakkıyla yerine getiriyor. Bu gubuz otoritenin bilinç altındaki Konya duygusu kabarmış yine… Tsyd’de üye olsam seçilen adaya oy vermezdim. 15 Temmuz’dan sonraki paylaşımlarından dolayı kazanmasını da istemezdim. Ama birilerinden duyduydumlarla Konya’yı ve Konya yerel basınını karlamaya yönelik arzusunu depreştirme haddini göstermiş olduğu ortada. Muhataplar gerekli şekilde haddini bildireceklerdir ümidindeyim. Gerekirse bu had bildirme hukuki yollarla olmalıdır ki şık olanı, güzel olanı da budur.

Allah’tan vatanımız için güzel günler diliyorum… Selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English