Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​VAR Neye Hizmet Ediyor?

12 Sunday 2019

Konyaspor beşincilik hedefi anlamında önemli bir maça çıkıyordu. Sezon sonu hedeflerine ulaşmak anlamında kazanılması gereken bir maçtı.

 

Maç başlayıp maçta karşılıklı mücadele açısından oyun tam şekillenmemişken onuncu dakikalarda Trabzonspor kaptığı topla hızla ileri çıkarken atak korner ile sonuçlandı. Kullanılan kornerde basit defansif hatalarla oluşan gol ile Konyaspor geriye düştü.

 

Golden sonra rakibinin üzerine daha hızlı ataklarla giden, daha kendine inanarak giden Konyaspor vardı. Daha fazla adamla ileri çıkan Konyaspor’da Jönsson kaptığı topla güzel bir şut atıp eşitliği sağladı.

 

Eşitlikten sonra her iki takımda gol için rakip kaleye gidiyor karşılıklı ataklar, karşılıklı gol pozisyonları yaşanıyordu. Bu dakikalarda kalecilerin performanslarının yükseldiği ve karşılıklı kurtarışların yaşandığı dakikalardı. Takımlardan biri her an gol bulabilirdi ama hangisi? İlk yarının sonlarında golü bulan Konyaspor oldu.

 

Konyaspor’un ikinci golünde direk kaleye gelen , geniş boşluğu kullanıp uzun mesafe top süreSkubiç etkiliydi. Ceza alanına girerken karşısındaki rakip futbolcu kendi kendine yaşadığı kararsızlıkla dengesini kaybedince düştü ve Skubiç çok rahatladı. Fofana’ya çıkardığı pasla güzel bir gol atmasını sağladı.

 

İkinci yarıya özellikle Jevtoviç ile arkaya çok adam kaçıran defansa önlem olarak fazla ileri çıkmayan, geniş alan bırakan ve defansa temkinli yerleşerek skoru korumaya çalışan Konyasporvardı. Trabzonspor da üretken oynayamıyordu ama sahada ileri çıkmakta zorlanan ve çabuk top kaybeden bir Konyaspor vardı. 

 

Yetmişinci dakikalardan itibaren baskısını artıran ve pozisyonlar bulmaya başlayan Trabzonspor vardı. Fakat gol atamıyorlardı. Trabzonspor’un gol sorununu çözecek en etkili hamle VARdangeldi. Oluşan karambol bir pozisyonda VAR devreye girdi ve VAR incelemesi ile verilen penaltıyı gole çeviren Sosa eşitliği tekrar sağlıyordu. 

 

Maçsekiz dakika eklenmiş ve uzatma dakikalarında baskın oynayıp gol arayan taraf Konyaspor’duHurdato’nun pasında ceza sahasına dalan Jahoviç topla buluşurken Sosa’dan gelen sert bir tekme ile yerde kalıyordu. 

 

Maçın yıldızı hakemlerdi. Faul kararlarında tutarsızlıkları vardı. Mücahit Can’a karşı oynanan sert ve faullü oyunu görmezden gelen ama yanından geçtiği futbolcu kendi kendine düşünce faulçalacak kadar gülünç tutarsızlıklar. 

 

Konyaspor ceza sahasında karambol yaşanıyor bu esnada Uğur yere düşerken, topu görmediği bir pozisyonda top eline geldi diye verilen bir penaltı. Ve bunun kararında VARın müdahalesi de var… Uzatma dakikalarında Sosa’nın yaptığı faule Jahoviçyaptı diyebilecek kadar katılaşmış bir adaletsizliği içine sindirebilen bir hakem rezaleti ve asıl penaltı pozisyonuna karışmayacak kadar rezalet VAR…

 

Hakemler maç içinde gördüklerine göre mi karar veriyor yoksa dilediklerine göre mi karar veriyorlar? VAR sisteminin kurulmasıyla hakemlerin bahanesi kalmadı demeyi yanlış buluyorum. Gördüklerinden daha ziyade dilediği kararları vermeye niyetli hakemler için doğru karar vermede bahaneye ihtiyaçları hiç olmadı zaten. Yalnız diledikleri kararı sahada vermekte yetersiz kalan hakemler için bir VAR bahanesinden bahsedebiliriz. VARın hatayı düzeltmek gibi kaygısından ziyade arzulanan sonuca hizmet etme kaygısının olduğu görülüyor. Bundandır ki hakemin doğru kararına karşı devreye girerek hatalı kararların verilmesine hizmet eden VARı görüyoruz. VAR ile birlikte hatalar azalmak yerine iyice artmıştır. Sanki bu VAR hataları düzeltmek yerine sahada arzulanan kararı veremeyen hakeme yardımcı olmak içim var. Bundandır ki hakemlerin kararı çoğunlukla kimi takımların lehine olurken, diğer takımların çoğunlukla aleyhine oluyor. VAR ile bi

 

Puan sıralamasında üst sıralarda yer alan ve yüksek hedefleri yakalama ivmesi içinde olan Konyaspor sürekli bariz, kasıtlı diyebileceğimiz tarzda hakem hataları aleyhine verilmeye başlanıyor. Bugün galip gelmesi durumunda beşinci olma ihtimali çok yükselecek Konyaspor’a karşı aynı tür hakem hataları oldu. Bütün bunlar bir rastlantı mıdır yoksa lige ayar vermenin bir ürünü müdür?

 

Merak ediyorum Trabzonspor on iki kişi olmadan Konyaspor’unkarşısına hangi maçta çıkacak?

 

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English