Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Üst Sıralar İçin...

19 Saturday 2019
Erzurumspor’un ligde kalmak adına kazanma zorunluluğunu daha çok hissettiği, Konyaspor’un üst sıralar için iddialı olabilmek adına kazanması gerektiği bir maçtı. Erzurumspor’un kazanma zorunluluğu Konyaspor için bir avantajdı. Buz gibi havada dostlukların sıcaklığında ısınmaya çalışan bir mücadele…
 
Takımların birbirine rakip olmasından ziyade her iki takım için de mücadele etmeleri gereken bir zemin vardı. Zemin her iki takıma  istediği gibi atak organize etme isteğine sekte vururken gol yememenin öneminin arttığı bir maçtı.
 
İnatçı, mücadeleci ama gol yollarında üretken olamayan bir takım karşısında mücadele edecekti Konyaspor. Konyaspor hata yapmamaya, takım olarak hareket etmeye çalışıp rakibi kaleden uzak tutup yapacakları hataya yatırım yapan bir görüntüsü vardı. Bu düşünce topa daha çok sahip olan, oyuna daha çok hakim olan Erzurumspor görüntüsü oluşturdu ilk yarıda.
 
Kalesini takım halinde çok iyi savunup rakibin çıkarken yaptığı pas hatalarından kaptığı toplarla rakip defansı dengesiz yakalayarak attığı ve duran toplardan attığı gollerle maçı kazanan Konyaspor’u 2015 – 2016 sezonunda görmüştük. Bu maçta tamamen bu görüntüyü yansıtan bir maç oldu.
 
İlk yarının sonunda rakibin hatalı pasını yakalayan Traore’nin topu biraz sürüp dengesi bozulmuş defansa karşı asist yapması çok kolaylaşmıştı. Traore’nin ve golü atan Ömer Ali’nin işini kolaylaştıran da rakip defansı üzerine çekerek onları rahat pozisyon elde etmesini sağlayan Jahoviç’ti.
 
Artık daha çok risk alması gereken bir Erzurumspor ve buna karşılık arkadaki geniş alanlardan faydalanacak bir Konyaspor bekliyordum ikinci yarıda. İkinci yarının başlarında kullanılan korner atışında kaleci zor şartlarda topu çelerken top Volkan’ın önünde kaldı. Volkan da rahat pozisyonda ikinci golü attı.
 
Maç tamamen Konyaspor’un istediği şartlara bürünüp rahatça bir galibiyet alınacağı düşüncesi oluşmuştu ki hemen arkasından Taylan’ın çok sert olmayan, rahatça engellenebilecek şutu Serkan’ın topu basitçe kaçırması ile Erzurumspor’un golü geldi. Yenen gol maçı olağan gidişatın dışına çıkardı. İkinci golün arkasından  biraz süre geçse ümitsizliğe kapılarak oyundan düşmesi beklenen Erzurumspor’un yerine daha çok canlanan, daha çok ümitlenen ve mücadele dozunu iyice artıran Erzurumspor oluştu.  Konyaspor’u iyice geriye itti ve net pozisyonlar üretemese de Konyaspor ceza sahasına gönderdiği toplarla fazlasıyla tehlikeli karamboller oluşturdu. Kimi zaman direk, kiminde son anda yapılan müdahaleler Konyaspor kalesinde ikinci golün oluşmasına izin vermedi.
 
Maçın son dakikasında oluşan karambolde penaltı beklentisi ile VAR’a gidilse de izlenen görüntülerde öncesinde Ali Turan’a faul yapıldığının belirlenmesi ile maçın sonucu oluştu. Konyaspor üst sıralarda yer almak adına zorlu hava ve zemin şartlarına karşı çok önemli bir galibiyet aldı.
 
Aykut Kocaman’ın gelmesinden bu yana tam Aykut Kocaman’ın tarzına uygun alınan bir galibiyet oluştu. Bir de başkalaşan ve takım ve oyun içinde etkisi artan Volkan Fındıklı var. Gerek ilk yarı sonundaki Akhisar maçındaki oyunu, gerek  hazırlık maçlarındaki görüntüsü ve bu maçtaki performansı ile kendisinden övgüyle bahsedeceğimiz, takımın önemli parçalarından biri haline gelen Volkan Fındıklı’yı görüyoruz artık.
 
Sezon başlarken de ilk haftaların önemli fırsatlar sunduğunu söylemiştim. İkinci yarı için de ilk yedi hafta iyi değerlendirilip beklenen puanların alınması halinde Konyaspor’un üst sıraların çok önemli adayı olacağını rahatça söyleyebilirim. Bu anlamda bu yedi maçlık seriye Erzurumspor galibiyeti ile başlamak önemli bir eşiğin atlanması idi. Gelecek maçlarda da mücadele gücünü ve motivasyonu artıracağına inandığım galibiyet olması açısından da önemliydi. 
 
Çok takımın üst sıralar için hedef koyduğu, üst sıralar için puan sıralamasında bandın en dar olduğu sezonu yaşıyoruz. Böylesi oluşan şartlarda ilk yedi haftada alınacak 18 veya 19 puanın Konyaspor’un  sezonu önemli bir sırada tamamlamasında büyük katkısının olacağını düşünüyorum. Bunun için en önemli engel ilk maç ve galibiyetle aşmak çok önemli. Maçları tek tek düşünüp engelleri tek tek aştıkça amaca daha çok yaklaşılacaktır. İstenilen sonuç elde edilinceye kadar amaca ful konsantre olup galibiyet giden sebepler yerine getirilmelidir. 
 
Erzurumspor karşısında alınan galibiyet üst sıralara gidecek yoldaki kapının anahtarıydı ve bu anahtarı Konyaspor eline almış odu.
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English