Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Umut Işıkları Yakan Görkemli Galibiyet

27 Sunday 2020
​Son maçlarında istediği oyunu oynayamayan Beşiktas ile Gençlerbirliği karşısında net bir görüntü vermeyen Konyaspor karşılaşacaktı. Sezon başı dengesizlikler ve takımların mevcut durumları maç öncesi öngörüleri güçleştiriyordu.

Maç başladığında maçın hakimiyetini eline almış bir takım yoktu. Bjk daha çok topa sahip olup daha ço pas yapsa da Konyaspor kalesinde etkili olmanın çok uzağındaydı. Konyaspor BJK kalesine daha az gitse de daha etkili olacağının işaretlerini veriyordu.

Maçın gidişatını belirleyen anahtar etkinlik Konyaspor’un ilk golüydü. Golde top toplayıcının katkısı daha büyüktü. Yerleşmekte oldukça geç kalan Bjk karşısında Ömer Ali’nin hızlı hareket ederek kullandığı kornerde Shengelia’nın kafa vuruşu ile gelen gol maçın gidişatını belirledi. Futbolu akılla oynamaya örnek bir goldü. Önde olmanın avantajını maç boyunca sahaya yansıtan Konyaspor bu golün açtığı yolla diğer golleri attı.

Golden sonra baskılarını artırmaya çalışan bir BJK olsa da Konyaspor kalesinde ilk yarı boyunca hiçbir etkinlik gösteremedi.İkinci yarının başlarında daha etkili ve baskılı oynamaya çalışan BJK’nin tehlike oluşturacak iki şutunu Sehiç önledi. Bir de skorun oluşturduğu rahatlıktan kaynaklı oluşan golün dışında Konyaspor’un kalesinde etkili olamadılar.
Konyaspor’da belirgin bir değişim görünüyor. Geçen sezondaki Konyaspor’un özeti basit golleri kaçırıp basit goller yiyen takım olmasıydı. Konyaspor bu maçta defansta oldukça sağlam yerleşti. Basit gole izin vermeyecek bir görüntüdeydi. Bunun sebebi geçen sezon topların ilerde tutulamayıp çabuk geri dönmesi bu sezon ise ilerde kalması ve takımın defansif anlamda sahaya doğru ve daha güçlü yerleşmesiydi. Geçen sezon rakip atakları dağınık ve dengesiz bir savunma ile karşılarken bu maçta dengeli ve güçlü defansla ataklar etkisizleştirildi. İşin özeti forvetin takım defansına katkısı.

Bu maçtaki belirgin değişiklik rakibe önde yapılan etkili baskıydı. Önde baskı yapan futbolcuların arkasına diğer oyuncuların doğru yerleşmesi verim alınmasına katkı verdi. Atılan birinci ve üçüncü golün temelinde bu baskılardan alınan verim görülüyor.Bir önemli değişimde duran top ve kornerlerdeydi. Bu sezon duran toplardan daha fazla yararlanacak Konyaspor görüntüsü vardı.Defans ile ileri uç arasındaki oyun boyunu kısa olması Konyaspor’un rakibi üzerinde baskı oluşturabilmesini ve sahipsiz toplara daha fazla sahip olabilmesini sağladı.Stoperde Abdülkerim yeterli görüntü verdi. Guilherme geriye hızlı dönüşler yaptı. Amir oyunu iyi organize ederken defansif anlamda da beklediğimin üzerindeydi. Shengelia önceki maçta ve bu maçta sahanın en iyilerindendi. Amir ve Shengelia takım içinde yapılan yeni transfer gibiydiler. Ömer Ali saha içinde iyi bir liderlik ve kaptanlık sergiledi. Forvetler beklediğimizin üzerinde katkı verdiler.

Alınan galibiyetin çok değer katacağına inanıyorum. Bir silkinme ve toparlanma için iyi bir fırsat oluşturacaktır. Takımın özgüven kazanması anlamında büyük katkısı olup diğer maçlar için de katkı oluşturacaktır.Kötü gününde olan bir Beşiktaş karşısında alınan bir galibiyet olarak görüp galibiyeti küçültmek istemem. Muhakkak ki Beşiktaş kötüydü ama bir maçta dört gol atmak kolay yapılan bir iş değildir.Diğer yandan da bu maçın bir rehavet oluşturmaması gerekir. Önemli bir başlangıç hatta önümüzdeki maçların daha önemli görülmesini gerektirecek bir başlangıç… 

Bir önceki yazımda Konyaspor’un uzun yıllar sonra düşecek takımlar arasında sayılacağını belirtmiştim. Bu gerçeklik hemen bir galibiyetle bitmez. Önümüzdeki yakın maçların kazanılmasıyla bu gerçeklik tersine çevrilecektir ancak. Bu potansiyel fazlasıyla var. Bu potansiyel geçen sezon da vardı ama yaşananlar ortada. Bu galibiyeti büyütmeden yeni yükselişin başlangıcı görelim. Başlangıç olabilmesi için de arkasının gelmesi gerekiyor. Sonuç olarak şunu diyebiliriz: geleceğe dair umut ışıkları yakan görkemli bir galibiyetti.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English