Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​Türkiye, Konya'yı konuşuyor

02 Mart 2015

Torku Konyaspor'un  haftalardır aldığı yenilgilerin ardından, bu maçta da Fenerbahçe'ye yenileceğini, hemde farklı yenileyeceğini bekleyenler, hayal kırıklığına uğradı.

Torku Konyaspor Fenerbahçe maçına, kimsenin beklemediği sürpriz bir kadro ile çıktı.

Bir hafta öncesinde,  iki penaltıya sebep olarak, Kayseri Erciyesspor karşısında alınan 3-0'lık yenilgi sonrasında yoğun tepkileri üzerine çeken Selim Ay ile Ali Çamdalı ve D.Rangelov'suz takımı sahaya süren Aykut Kocaman'ın bu sürpriz sayılabilecek tercihi tuttu.

Aykut Kocaman, şampiyon yaptığı eski takımına karşı, yeni takımını özel bir motivasyonla bu maça hazırladığı da ayrı bir gerçek.  

Maça hızlı başlayan ve 8. dakikada yeni transferi May Mahlangu ile erken golü bulan Torku Konyaspor'un,  35 dakikaya kadar rakibi üzerinde süren baskısı, bir kaç gol daha getirebilirdi aslında.

Geçen haftaların en formda isimleri Hasan Kabze ile Djalma'nın bu maçtaki düşük performansı olası atılabilecek başka gol ya da golleri engelledi.

Kaleci Kaya, Ömer Ali, Ali Turan, Torje, Mahlangu, Vukoviç, Uğur İnceman ve Mehmet Güven bu maçta belki de çok az bir hata ile oynayan isimler olarak öne çıktı.

Fenerbahçe öyle aman aman, şampiyon bir takım gibi bir oyun oynamadı..  Adının "Fenerbahçe" oluşuyla öyle ya da böyle,  belki de tartışılacak bir pozisyondan bulduğu golle beraberliği zor kurtardı.

Kendi sahasında Sivas'a, sonra da Kayseri Erciyes'e farklı yenilen Torku Konyaspor'un, ardından Fenerbahçe gibi bir takım karşısında aldığı bir puan büyük başarı sayılır.

Her maçta olduğu gibi, bu maçtada her şeyin önüne çıkan yine TORKU ARENA ile bütünleşen, BÜYÜK KONYA'NIN BÜYÜK TARAFTARI oldu. Bu cefekar taraftara helal olsun.. Tebrikler.. Teşekkürler...

Yine Konya adı medyada, taraftarı ile, stadı ile tüm Türkiye'de konuşulmaya devam ediyor. Ne Şükrü Saraçoğlu'su, ne Türk Telekom Arena'sı, ve nede Olimpiyat Stadı'nın adının, Torku Arena karşısında esamesi bile okunmuyor.

Bundan mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz..

Bu böyle devam etmeli..

Ettirmeliyiz de...

 

,.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English