Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Transfer Nereye ve Nasıl Yapılmalı?

31 Saturday 2016

Ligde oynanan ilk yarının son maçlarının ardından bütün külüplerde tek gündem transfer oldu. Gelecek ve gidecek isimler arasında sürekli tranfers dedikoduları ve söylentiler her transfer döneminde olduğu gibi bu dönemde de spor gündemini en çok meşgul eden konuların başında geliyor. Peki Konyaspor için yapılması gereken tranferler neler ve nerelere hangi bölgelere transfer yapılmalı.

Konyaspor belkide şuan Türkiye liglerinde takım oynunu en iyi oynayan takımlardan biri konumunda. Transfer yapılırken öncelikle takım oyununu bozmayacak, bu takım oyununa adapte olabilecek türde oyuncuların alınması büyük önem arz ediyor aksi halde ‘’kaş yapalım derken göz çıkarıma’’ deyimi kullanılabilecek bir durum oluşabilir. Bunun dışında takım içi dengeleri ve arkadaşlık ortamını bozmayacak oyuncuların alınması büyük önem taşıyor. Çünkü takım olmak bir bütün olma anlamı taşır.

Hangi Bölgelere Transfer Yapılmalı
İşte burda herkesim hem fikir olduğu bir konu var oda çok net bir forvet oyuncusunun alınması yönünde. Peki bu forvet oyuncusu nasıl olmalı asıl önemli olan konu bu gibi duruyor. Çünkü Konyaspor’un elinde halihazırda Rangelov, Bajiç ve Hora gibi oyuncular bulunuyor. Ancak bu üç oyuncununda tam bir santrafor olduğuğu söylenemez. Rangelov defansı yıpratsada çok golcü ve bitirici bir oyuncu değil. Bajiç her ne kadar 8 gol atmış olsada bir o kadar da kaçırdığına hep beraber şahit olduk ayrıca yavaşta bir oyuncu. Hora’ya gelecek olursak kupa maçlarında attığı 1-2 gol dışında onuda pek göremdik ki bunda sakatlıklarında mutlaka etkisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu oyuncular birebir pozisyonlarda da oldukça zayıf kalıyorlar. Alınacak sanrafor oyuncusunun kesinlikle hızlı, net bitiriliçiği olan ve birebirleri etkili bir isim olmalı. Konyaspor girdiği 3-4 pozisyondan birini eğer gol yapamazsa lig boyunca çok büyük sıkıntılar çeker. Yalnız alınacak forvet oyuncusunun kesinlikle hazır bir oyuncu olması gerekiyor ki takıma katıldığında direk katkı verebilsin. Aksi bir durumda sadece mali külfet olabilir.

Bir diğer takiyede bence orta alana yapılmalı. Her ne kadar bu sezon Ali Çamdalı’nın yanındaki isimler değişsede o bölgede genellikle Volkan Fındıklı’yı gördük. Ancak Volkan’ın bir stoper olması nedeniyle o bölgede çok verimi olduğunu düşünmüyorum. Bu bölgeye Ali Çamdalı’nın yükünü hafifletecek ve topu ileriye taşıyabilecek bir oyuncu alınması gerektiğini kanaatindeyim. Çünkü özellikle skoru korumak için kapandığımız maçlarda kazanılan topları verimli kullanma konusunda sıkıntıları olan ve hücümda tıkanılan pozisyonlarda oyunu açabilecek tarzda bir oyuncusu bulunmayan Konyaspor’un bana göre en önemli ihtiyacıdır bu tarz işleri yapabilecek bir oyuncu.
Bu iki bölge dışında gerekirse bir savunma oyuncusu bir kaleci ve her iki kanattada görev yapabilecek tarzda bir hücumcu alınırsa takıma yararlı olacağını tahmin ediyorum ancak takımın mali durumu ve takım içi dengeleri göz önünde bulundurulacak olursak biraz hayalci bir yaklaşım olmuş olabilir.

Bu transferlerin yapılması durumunda şuan ligin iyi takımlarından olan ve iyi bir takım oyununu oynayan Konyaspor daha da iyi olabilir. Ancak alınacak oyuncular konusunda riske girilmemeli ve kesinlikle takıma direk olarak katkı verebilecek oyuncular alınmalıdır.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English