Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Torku Konyaspor İyi Sinyaller Verdi

28 Monday 2015
Güzel bir bayram hediyesiydi bir yerde Torku Konyaspor galibiyeti… Maçtan önce çekinmedim de değil ama güzel bir sonuç oldu.

Bu maça kadar ligin ilk üç haftasında en kötü futbolu oynayan takımın Torku Konyaspor’un olduğunu söylemek yanlış olmaz. Osmanlıspor maçında 18 dakika iyi oynayan, Sivasspor maçında 77’den sonra rakibin eksilmesi ile etkili olan Torku Konyaspor vardı. 

Bu maçta oyununu şekillendirmiş, daha derli toplu oynayan ve geçen haftalardaki olumsuzlukları üzerinden atarak oyununu geliştirmekte olan ve maçın genelinde etkili Torku Konyaspor izledik. İlerleyen haftalarda daha da gelişeceği ümidini de oluşturdular.

Rakip Mersin İdmanyurdu ise ikinci yarının başlarında 8 – 10 dakika kadar etkili oldu. Bu dakikalarda da etkili pozisyon üretmelerine defansımız izin vermedi. En tehlikeli pozisyonları ikinci yarının ortalarında Wederson’un kullandığı serbest atışta yaşadığımız tehlikeydi. Başka da pozisyonları yoktu.

Serkan kalede güven veriyor. Bu takımın kalecisi benim diyen bir oyun sergiledi. 

Ali Turan ve Vukoviç en etkili stoper ikilisi olacaklarını gösterdiler. Öyle gözüküyor ki Ali Turan, Dossa’ya formayı bırakmayacak.

 Holmen bana göre bu takımın en etkili oyuncusu ve zamanla daha iyi olacak. Takımın Holmen ile panik oyunu oynamadan, topun daha akıllı ve etkili yerlere taşındığı organizasyonlar içinde olacağı gözüküyor.

Ömer Ali en iyi maçlarından birini oynadı. İlk golde asistten önceki pası verdi. İkinci golde ise ceza sahamızdan orta sahanın ilerisindeki Ömer’e verdiği isabetli uzun pasla goldeki en önemli hamleyi yaptı. Bunlardan daha önemlisi maçın başlarında rakip kaleye uzaktan çektiği şut çok sert ve etkiliydi. Bunu ise ilk defa sergiledi. Bu becerisin devamlı hale getirirse takım için önemli bir silah, kendi kalitesine artıran önemli bir özellik olacaktır.

Traore ve Sissoko önemli yetenekler ve etkili olacak futbol ayakları… Fakat olmaları gereken fizik gücünde değiller. Bu fizik gücüne ulaştıklarında takımın oyunu ileriye taşıyacakları kesin…

Meha oyunun hızlanmasında, akan oyun içinde etkili değil ama yine de takımın en önemli rollerini üstleniyor. Ayağında top tutmadan, tek pas oynadığında daha faydalı işler yapıyor. Geçen sezonlarda etkili olamadığımız duran toplarda etkili olmamızı sağlayacak oyuncumuz. Duran top katkılarını da önemsemek gerekir.

Ömer Şişmanoğlu bu takımın forveti olacağını oyuna girdikten sonra gösterdi. Oynadığı kısa zamanda direkten dönen etkili şutu, ikinci goldeki asisti, takım arkadaşları ile sağladığı uyum ve doğru yerlere koşuları  ile etkili maçlar oynayacağının işaretini verdi.

Mehmet Uslu ‘dan bahsetmemek büyük haksızlık olurdu. Sürekli hataları ile eleştirdiğimiz Mehmet sanırım en iyi performansını bu maçta gösterdi. En azından hücumdaki en iyi performansını… Bu maçta anlaşıldı ki Mehmet uzaktan orta yapmak yerine ceza sahasına girip pas çıkarmaya çalışırsa daha verimli olacak… 

Torku Konyaspor’un attığı iki golde kendi tarzının dışındaydı. İlk gol rakipten kapılan topla hızlı ve etkili şekilde rakip kaleye gelerek atılırken, ikinci golde isabetli bir uzun pas ve rakip kaleye hızlı şekilde gelerek atılan gol. Bu nevi ataklarımız yoktu ve en eksik yönlerimizdendi. Bu tarz ataklar devam ederse ileriki haftalarda başarısı yükselen Torku Konyaspor izleriz. 

Maçta hakemin yönetimini beğendim. Genelde hakem hatalarını söylemeden edemeyen biri olarak hakemin oldukça iyi yönetim gösterdiğini belirtmeliyim. Kendini geliştirmesi adına söylemem gerekirse ucuz fauller çalmamaya özen göstermeli. Maçtaki otoritesi de yerindeydi.   

Şunu da belirtmek gerekir ki alınması gereken bir galibiyetti. Alındı. Takımın eksiklerinin ve hatalarının azaldığını gördüğümüz bir maçtı. Bu galibiyeti büyütmeden takımın iyileşmeye ihtiyacı olan yönlerinin geliştirilerek kısa zamanda yüksek puanlara ulaşmanın Torku Konyaspor’a büyük avantajlar getireceğini unutmamak gerekir. Bu potansiyelin de bu kadro yapısında var olduğunu söyleyebiliriz.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English