Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Teslimiyet Yakışmıyor

28 Monday 2022
Son haftalarda istediği sonuçları alamayan Konyaspor ilk fırsatta alacağı galibiyetle sezonun kalanı için yeni motivasyon, yeniden mücadele azmi oluşturmak peşindeydi. Bunun için ilk maçta Alanyaspor karşısında fırsat arayacaktı. Maçta öne geçerek büyük fırsat yakalayan Konyaspor açıklanması zor şekilde yapılan hatalarla rakibe hediyeler sunan tarzda yapılan hatalarla daha ilk yarıda maçtan kopan bir mücadele içinde olması şaşırtıcıydı. Olumlu gidişatın bir anda bıçak keser gibi olumsuza dönüşmesini anlatabilmek çok güç... Alanyaspor’un gollerinde Konyasporlu futbolcuların katkısı daha fazlaydı cümlesi bu maçı net anlatır.

Trabzonspor karşısında alacağı galibiyetle ciddi şampiyonluk yarışı içinde olacak olan Konyaspor’da mağlubiyet sonrası yaşanılan olumsuzlukları açıklamak zor. Düz mantıkla şampiyonluğa inanmış bir Konyaspor’un uzaklaşması sonucunda yaşanılan konsantrasyon kaybı ve bunun düzeltilememesi şeklinde açıklanabilir. Bu düşünce de başarının sadece şampiyonluk olarak nitelendirildiği sığ ve anlamsız bir yaklaşımı akıllara getiriyor ki Konyaspor’un böyle bir yaklaşımda olduğuna ihtimal vermem.

Gelinen noktanın nedenleri hakkında fikir yürütebilmek çok zor… Herkes kendince fikirler üretecektir ama bunların da ne kadar gerçekçi olacağı tartışmalı kalacaktır. Saha içindeki Konyaspor’a baktığımızda ligin en az gol yiyen takımından dörder, beşer gol yiyen takımına dönüşmesi en belirgin dikkat çeken yönü… Bunun da nedeni ilk olumsuzlukta aşırı kırılgan bir yapı oluşması. Oysa Konyaspor’da böylesi kırılgan bir yapı oluşacağı bu sezon için hiç de akıllara gelebilecek bir olgu değildi. Bütün bunların nedeni hakkında futbolcuların kendileri ve teknik ekip dahi tespitler yapmakta zorlanacaktır fakat gelinen noktada doğru tespitleri yapmak ve doğru çözüm yolları bulmak yine en acil şekilde futbolcular ve teknik ekibin işi…

Mevcut puan durumuna bakıldığında hâlâ Konyaspor sezonu ikinci bitirmek için yüksek şansı var. Konyaspor’un sahadaki hâli ise çok uzaklaştığını gösteriyor. Bu sezona teslimiyet yakışmaz. Hâlâ belirgin bir avantaj sahibiyken vazgeçmek kabul edilemez. İçinde bulunulan hâlin düzeltilmesi gerekiyor. 

Mücadeleye yeniden başlamak için çok geçerli sebepler mevcut… En başta kendi emekleri ile geldikleri yeri korumak kendi emeklerine sahip çıkmak en önemli sebep… Başka sebepler olsa da sıralamaya gerek yok… Çünkü kendi emeklerine sahip çıkamamak kadar daha yıkıcı ne olabilir ki? İstenen ve beklenen zor değil başarıyla yapabildiklerinizi tekrarlamanız… Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English