Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Teşekkürler Şota…

14 Saturday 2015

Ligde potansiyelinin en gerisinde olan takım Kasımpaşa takımıdır. Bu kadar kaliteli futbolcunun yer aldığı takımın bu kadar az puan alması yadırganacak bir durum. Maçtan önce böylesine kaliteli futbolculardan kurulu takımı yeneriz demek çok güçtü. Bir gerçek de vardı ki galip gelme zorunluluğumuz vardı. Muhakkak kazanılması gereken maç şükür ki galibiyetimizle bitti.

Fenerbahçe maçı ile başlayan ve Başakşehir maçı ile devam eden defansif ağırlıklı oynama anlayışı bu maçta da devam etti. Bu maçlarda bloklar arasındaki mesafe kısaltıltı. Daralma rakip kaleye doğru değil kendi kalemize doğru yapıldı. Böylece rakibin daha çok gol pozisyonu bulmasına imkan tanınmayacaktı.  Üç maçtır da bu düşünce Torku Konyaspor adına doğru işledi. En azından son üç maçtan arzu edilen sonuçlarla ayrılmamızı sağladı.

Önceki maçlarda kaleci sorunundan, defanstan daha çok şikayet edilirken, orta sahanın yetersizliklerinden bahsederken son üç maçta Kaya’nın yükselen performansından defansın iyi mücadele ettiğinden, başarılı olduklarından bahsetmeye başladık. Bundaki temel etken de kendi sahamıza doğru yapılan bloklar arası daralma olsa gerek. Ali Turan’ın üç maçtaki performansı, Ali Turan’ın Vukoviç ile uyumunu başka bir etken olurken  başarıdaki diğer neden de artık rakip futbolcular karşısında defansımızın dengesiz bir şekilde yakalanmıyor ve etkili müdahelelerde bulunuyor olmalarıdır. Kendi ceza sahası bölgesini çok iyi savunan, rakibe kolay gol pozisyonu vermeyen defans anlayışı oluştu ve görülüyor ki iyi de işliyor.

Özellikle bu maç için söylemek gerekirse en başarısız bölgemiz ise ileri ucumuzdu. Centilmenlik gereği Kasımpaşa kalesini açmasa, penaltı olmasa gol atamayacaktık sanki. Hani birkaç gol pozisyonuna daha girseydik onları da atamayacaktık düşüncesi yadırganacak bir düşünce olmasa gerek. 

Öyle maçlar oldu ki Torku Konyaspor özellikle topla oynama, pas istatistiklerinde üstün ama kaybedildi. Bu maçta ise tam tersine bir işleyiş vardı. Kasımpaşa takımı paslaşma ve topa sahip olma istatistiklerinde çok üstün olsa da Torku Konyaspor maçı kazandı. Gol pozisyonuna girme bakımından özellikle ilk yarı Torku Konyaspor oldukça üstündü. Kasımpaşa oyunu ikinci yarı oyunu tamamen yarı sahamıza yıksada gol pozisyonu üretemedi. Atılan şutları uzaktan veya baskı altanda atılan şutlardı. 

Torje maçta çok arzuluydu. Bu maçata öteki maçlara göre sanki daha hızlı deparlar atıyor, rakibe daha çok baskı yapıyor ve toplar çalıyordu. Rakibi en çok rahatsız eden oyuncumuzdu. Penaltı pozisyonunda Veysel’e yaptığı baskı ile oluşan karmaşada penaltı kazanmamıza sebep olarak maçın kazanılmasındaki birinci etkendi. Ola ki maç kaybedilse veya berabere bitse idi yine birinci etken Torje olacaktı. İlk yarıda ve ikinci yarının hemen başındaki pozisyonlarda rahat, vurdumduymaz oynayışı ve kaçırdığı gollerden dolayı. İkinci sarı kart görerek oyundan atılışı çok amatörceydi.

Maçın en iyileri olarak Ali Turan ve Mehmet Güven’di. Bazı maçlar oldu sahanın en kötüsüydü. Bazı maçlar oldu çok iyi oynadı Mehmet Güven… Kasımpaşa maçı da iyi oynadığı maçlardan biriydi. Maçın ilk yarısında top hırsızı gibi dolaştı sahada.

Kaya diğer iki maç kadar ön plana çıkmadı. Gereken yerlerde de görevini hakkı ile yaptı. Sadece 84. dakikada kaleyi boşaltarak topa hatalı çıkışı vardı ki Tünay imdadına yetişti, topu kafa ile dışarı atarak. Durduk yerde pisi pisine bir golü kalemizde görebilirdik.

Maçtaki penaltı aleyhimize verilse çok zoruma giderdi doğrusu… Fakat öbür yandan maç içinde hakemin kart uygulamalarındaki ve faullerdeki standardı aleyhimize işledi.

Maç içinde gerçekleşen fair – play hareketleri de ayrı bir renk kattı. Yıllar sonra örnek verilecek türden… Bu hareketten dolayı Şota’yı kutlamak gerek. Teşekkürler Şota… Yok kardeşim oyunu kurallarına uygun devam ediyoruz deseler kim ne yapabilirdi ki? Sadece lanetlerdik o kadar. 

Bir tebrikte taraftarlara tabiiki… Her zamanki gibi yine harikaydılar… Tezahüratlar etkileyiciydi ve maça tesir edecek nitelikteydi. Maçın kazanılmasında muhakkak hatırı sayılır payları var.

İlk yarıda daha iyi oynadığımız oyunla ve bulduğumuz gollerle, ikinci yarıda gol yememeyi başararak önemli bir üç puan kazanıldı. Kısacası üç puan alınması gerekiyordu alındı. 

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English