Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Tertemiz Bir Üçüncülük

09 Monday 2016
Ve Torku Konyaspor ligi üçüncü bitirmeyi garantiledi. 

Maçın ilk yarısı gole kadar takımlardan birinin belirgin bir üstünlük sağlayamadığı bir oyun oynandı. Her iki takımda sıkı defans yapmaya çalıştı ve forvetlerin gol pozisyonu oluşturmasına imkan tanımadı. Bunda bir taraftan atılan paslarda her iki takımında bolca hata yapması da etkiliydi. Bu bol pas hatalarında sıkı defans yapma isteğinin de olduğunu söylemek gerek…

Her iki takımda atağa daha çok kanatlardan çıkmaya çalışırken sıkı defans oyunun kantlara sıkışmasına  ve kale önlerinde heyecanlandıracak pozisyonların oluşmamasına neden oluyordu.

Futbol bu işte… Sıkışan futbolu çözmede kanat organizasyonlarının önemi oldukça fazladır. Ani gelişen atakta ve Torku Konyaspor’un en etkili olma imkanı sağladığı ilk durumda hızlı paslaşmalarla sol kanatta oldukça rahat bir şekilde topla buluşan Barry Douglas  orta yaptı ve Konyasporlu futbolculardan önce defans kendi kalesine gönderdi topu.

Gol ile oyunun kilidi açılmış, yavaş yavaş göze hoş gelen futbol oynanmaya başlanmıştı. Kasımpaşa takımı galip gelmeyi daha çok istiyordu. Karşısında ise gol attıktan sonra yenilmeyen bir Torku Konyaspor vardı. Rakibi risk aldıkça oyunu daha güzelleşen ve sahanın her tarafını akıllıca kullanmayı bilen Torku Konyaspor…
 
İkinci yarı başladığında daha atak Torku Konyaspor olurken başka gollerin geleceğinin işaretlerini veriyordu. Etkili bir atakta Traore kaleci ile karşı karşıya attığı şutu kaleci kornere attı. Bu korner kullanılırken akıllı bir taktik yapan Torku Konyasporlu futbolcular karşısında Kasımpaşalı futbolcular gereğinden fazla uyuyunca  Traore’den oldukça şık bir gol geldi.

İkinci golde Kasımpaşa kale çizgisine futbolcuların yığılması ve ceza sahasında geniş boşluk kalması golü hazırlayan ilk etkendi. Bu geniş boşluğa Ömer Ali’nin gönderdiği pas ve rakibin Traore’yi takip etmemesi ikinci golü getirdi.

Daha da rahatlayan Torku Konyaspor daha da güzel futbol sergilemeye başlayarak Torku Konyaspor’un başarısında başka etken arayanlara harika bir cevap verdi. Bu üçüncülüğün nasılda hak ederek alındığını haykırır gibiydi. Tabi ki  duymak isteyenlere… Kulaklarını tıkamayacaklara… 

Gönlümüz rahat… En sonuna kadar hak edilmiş bir başarının taraftarı olmanın gururunu yaşamayı en güçlü şekilde hak ediyoruz… Biliyoruz ki Konyaspor tarihi en temiz takımdır… Tarihinde bolca uğradığı haksızlıklara rastlarsınız ancak… Birilerinin başbakana bağlamadan elde edilen bu başarıyı hazmetmeyi öğrenmeye fazlası ile ihtiyaçları var… Bu ihtiyaçlarını gidermek isterler mi bilemeyiz… Bizi de ilgilendirmez eksiklik onların eksikliği… 

Konyaspor’a Avrupa kupalarında sonsuz başarı dilekleri, selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English