Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​TEK TUŞLA VATAN KURTARMAK

02 Mart 2020
Bu memleket çok canlar verdi…

Çok bilindik bir söz değil mi? Çoğumuz orada burada konuşurken  ‘’ Bu memleket var ya bu memleket!’’  diye başlıyor sözlerine sonrası ‘’ne canlar verdi bu günlere gelene kadar…’’ diyerek devam ediyor.

Bunu söyleyen insanların çoğu da şehitliğin kapısından geçerken 5 saniyesini ayırıp bir el açmıyor hakka. Neden ? çünkü onlar biliyor bu memleketin çok canlar verdiğini değil mi?

Canını nasıl verdiği, nerede verdiği, kaç yaşında verdiği, geride kimleri bıraktığı hiç önemli değil, bildiğimiz tek şey çok canlar verdiği. Bu kadar basit mi?

Sosyal medyalarımız ‘’Şehitler ölmez’’ ler , ‘’Bir ölür bin diriliriz’’ ler ile dolu. Bunları biliyor ama ölmeyen şehitlerin mezarlarına gidip birkaç dua ve sohbet edemiyor çünkü Sosyal medyada vatan kurtarmak daha kolay.

Bugün tüm ülke yasta çok üzgünüz ve ardından intikam story’leri,  yarın ; ‘Canımla kahve keyfi’, orada burada gezme keyfi… Bu muyuz biz? Öyle bir hale gelmişiz ki 29.02.2020’de İdlib’in Konya Şehidi Piyade teğmen Bayram OLGUN’ u cennete uğurlarken, yakınlarının üzüntüden ayakta duramadığı anlarda sözde ‘Vatan Kahramanları’ ellerindeki telefonla anı paylaşarak ülkeyi kurtarıyordu tek tuşla.

Orada Omuzlara alınırken tabutlar, vatanı için kanının son damlasına kadar feda eden şehidin ağırlığını, Annesinin bayrakla ile donanmış tabuta bakamayışını, ağlayan silah arkadaşlarının gözyaşlarını elleriyle silen şehit babasının acısını paylaşmak yerine tek tuşla sosyal medyada intikam kasmayı tercih etti.

Benim bu yazdıklarım tepkiye neden olacak belli kesimlerde biliyorum. Çünkü gerçekler nefse ağır gelir.

Bu memleket en uzun gecelerini yaşıyorken şu sıralar, yaralılarından haber bekleyen ailelerin bekleyişleri, operasyona gönderilen takviye ekiplerdeki Mehmetçiklerin yakınları, her an ‘ben iyiyim’ mesajına muhtaçken, sizin ne yediğiniz ne içtiğiniz kiminle gezdiğiniz inan kimsenin umurunda olmuyor.

Bunlar paylaşılmasın demiyorum,  elbette ki paylaşılır. Ama doğru zaman şu aralar değil. Saygı gerek, destek gerek, her zaman söylerim yine söylüyorum;  Bizim bizden başka dostumuz yok. Gün geçtikçe de daha net anlıyoruz.

Biraz silkelen Türk Evladı. Toparlan kendine gel. Elinin ulaştığı yere yardımınla dokun, ulaşmıyorsa rabbe el aç o ulaştırsın. Şu ateş sadece düştüğü yeri yakmasın artık. Senin de vicdanın sızlasın.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum rabbimden.

​Unutursak kanımız kurusun…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ömer Baltacı

    İçimizdeki söylemek istediklerimize deyinmişsiniz çok haklısınız gerçekten Allah sizden razı olsun ☝???????????? Tüm Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyorum ruhları şad olsun unutursak kanımız kurusun! ????????

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Mehmet

    ????????

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English