Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Taktiksel Başarı

26 Ağustos 2019
Konyaspor gene sistemsel oynamanın faydalarını gördü bu maçta. Skor ne olursa olsun oyun çizgisini bozmayarak son anlarda olsa da hak ettiği 1 puanla sahadan başı dik ayrıldı.
Oyunun ilk 10 dakikalık bölümünde net üstünlük kuran takım kesinlikle Konyaspor oldu. Bu durumun oluşumunda ki en önemli etken ise toplu bir şekilde kapanıp, kazanılan topların iyi kullanılması çok fayda sağladı. Daha sonra Galatasaray ev sahibi olmanın vermiş olduğu avantajla Konyaspor kalesine daha çok gelmeye başladı. Bu dakikadan itibaren ise bir takım toplu bir şekilde nasıl savunma yapar bunun dersini verdi Konyaspor. Belhanda’nın olmayışı, Galatasaray da oyunu çözecek oyuncu yoksunluğu oyunun kitlenmesine sebep oldu. Konyaspor karış karış alan kapattı ve rakibe kaleyi kesinlikle göstermedi. Oyun, maçın bu dakikalarında 25-30 m2 alanda oynandı. Daha sonrasında ise Konyaspor kaptığı toplarla gene etkili olmaya başladı. Nitekim bunun sonucunda bence kazanılmış olan bir penaltısı da verilmedi.
İkinci yarıda Galatasaray’ın etkili olacağını biliyorduk ve öylede oldu. Golü erken bulunca Galatasaray daha da iştahlandı ve oyun bu dakikadan itibaren tekrar başladı. Konyaspor moral bozmadı, çizgisini ve disiplinini kaybetmedi. Bu durum Galatasaray da direncin düşmesine ve sinirlerin biraz daha gerilmesine sebebiyet verdi. Galatasaray yüklendikçe atamadı ve basit hatalar yapmaya başladı. 75. dakikada ise bu basit hatalar sonucu çok gereksiz ve basit bir pozisyonda Seri atılınca Konyaspor avantajlı tarafa geçti. Bu dakikadan itibaren varıyla yoğuyla gol arayan yeşil beyazlı ekip aradığı golü her ne kadar 90+6’da bulmuş olsa da kesinlikle hak ettiği 1 puanı hanesine yazdırdı.
Bu sonuçla Konyaspor bir kez daha herkesi şaşırttı ve bu ligde ki belki de en sistemsel takımlardan biri olduğunu tekrar ortaya koydu. Maçın ilk yarısında Emre Mor’a nefes aldırmayan Ferhat maçın en kritik isimlerinden biri oldu. Ömer Ali’nin son vuruşlarda ki eksikliği bu maçta da kendini bir hayli belli etti. Eğer ki son dokunuşlarını daha net yapabilse bu maçtan 3 puanla ayrılmamak içten bile değildi. Bajıc’in bu denli silik kalması ve elde başka forvet oyuncusunun olmaması sebebiyle oyunda mecburen tutulması takımın bir forvet oyuncusuna daha ihtiyacı olduğunu göstermiş oldu.
Sonuç olarak Galatasaray deplasmanından 1 puanla ayrılmak her ne olursa olsun iyi bir sonuç göstergesidir. 2 hafta olduğu göz önünde bulundurulursa Konyaspor gelecek için olumlu sinyaller çizmeye devam ediyor. Saygılarımla…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Tam Haş

    Milli Takımı tutan biri olarak söylüyorum ki göze hoş gelmeyen,çok ortada bir oyun oynatıyor.Takımın hücuma katkı anlamında,orta saha ve hücum alanında kopuklukları var.2.bölgeden 3.bölgeyi besleyecek oyuncu eksikliğini kapatması gerek Aykut Hocanın. Hocanın kendini yenilemesi şart.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English