Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Taktik Savaşını Konyaspor Kazandı

12 Sunday 2021
Oynadığı son iki maçta istediği sonuçları alamayarak sıralamada puan olarak kendine yakın takımların kayıplar yaşadığı haftalarda yerini iyice sağlamlaştırma ve ileriki haftalara önemli kredi elde etme fırsatını kaçıran Konyaspor’un rakibi, sezonun iyi takımlarından, iyi bir oyun anlayışını sahaya başarıyla yansıtmayı başarmış Karagümrük takımıydı.
 
Maç futbolseverler için zevk veren oyunlar vaad eden, sonucunun kestirilmesi güç bir maçtı. Oyun başlangıçlarında kalecilerini etkili kullanan, benzer oyun yapısına sahip iki takımdan hangisinin sahadaki uygulamada başarılı olacağı merak konusuydu.
 
Maçtan önce her iki takımın da teknik ekibinin analiz çalışmalarında her zamankinden daha fazla mesai harcadığını gösteren izleri daha ilk dakikalarda görmek mümkündü. Konyaspor rakip stoperlere baskı yapmayarak topun onlarda kalmasını ve topu daha iyi kullanan futbolculara topun fazla geçmemesini amaçlamıştı. Fazla rahatlık bulan stoperler etki göstermeye başlarken ummadık taş baş yarar hesabı Karagümrük takımının öne geçmesini sağlayan etkili ara pası stoper Burak’tan geliyordu.
 
Maçta derin bir taktik mücadelesi kendini gösterirken Konyaspor’un çok da etkili ataklar üretemediği dakikalar yaşıyordu. Rakibin atak başlangıçlarında bazen önde bazen orta sahada karşılamaya başlayan Konyaspor öndeki bakı sırasında kaptığı top önce Çikalleshi’nin ölçülü pası, sonra Bytqy’nin asistiyle Rahmanoviç, rahat bir pozisyonda buluştuğu topa sert ve net vuruşla Konyaspor’un eşitliği sağlamasını sağlıyordu.
 
İkinci yarı başladığında Konyaspor’un kendi sahasında kalabalık kalma ve rakibin arkada bıraktığı boşluklardan yararlanma düşüncesi vardı. Bu bir yönüyle risk ama rakip kaleyedaha etkili gitmeyi, pozisyonlar üretmeyi ve gol atmayı kolaylaştıracak olguydu.
 
Maçın hangi sonuca gideceğini kestirmenin iyice zorlaştığı oyun oynanırken ve Karagümrük’ün daha baskılı oynadığı dakikalarda Abdülkerim kaptığı topu orta sahaya doğru sürüp çıkardığı fazlasıyla ustaca ara pasıyla Serdar buluşup rakibiyle birebir kalıp rakip kaleye yaklaşıp vurduğu şut Konyaspor’u öne geçiriyordu.
 
Konyaspor mevcut skoru koruma baskısıyla defansif oyunu daha da derinleştirirken rakip arkada daha geniş alanlar bıraktığı ve daha yüksek riskler aldığı dakikalarda Karagümrük’ün ikinci gole yaklaştığı anlar da yaşandı.
 
Arka boşluklardan yararlanmanın en etkili yolu atletik oyuncuların mevcudiyetidir. Michalak bu tür oyunculardan biridir ve sonradan girdiği oyunda özellikle topla hızla gidebilmesi özelliğiyle rakibine yaşattığı zafiyet rakip ceza sahası önünde faulle sonuçlanırken hem rakip stoper son adam olmasından dolayı kırmızı kart gördü hem de Guilherme ustaca kullandığı faul atışını gole çevirdi. Böylece Konyaspor iki farklı üstünlüğe ulaşarak önemli rahatlık elde etti.
 
Soner’in sol kanatta çizgiye yakın bölümden rakip arkasına attığı pasla rakip kaleye yaklaşan Sedar, defans oyuncusunun baskısı altında kalecin çok yaklaşarak açıyı kapattığı pozisyonda atılması çok zor olan bir gol daha kaydetti.
 
Sonuçta her ne kadar üç farklı galibiyet gözükse de sahadaki mücadele zorluydu ve Konyaspor çok değerli bir galibiyet aldı. Bu galibiyetle Konyaspor, iki haftalık beklenmedik kayıpların getireceği olumsuz etkilerden sıyrılma ve gelecek maçlarda daha güçlü mücadelesini sürdürme fırsatı yakaladı. Bu yönüyle de önemli bir galibiyetti.
 
Selam ve dua ile… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English