Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Takım olmanın önemi...

30 Tuesday 2019

Konyaspor bütün olarak oynadığı karşılaşmada çok iyi bir takım oyunu oynayarak sahadan 1 puanla ayrılarak önemli bir işe imza attı. 10 haftadır galip gelemeyen bir takım görüntüsünden ziyade benliğini bulmuş, takım olma kavramını sahaya yansıtan bir Konyaspor vardı sahada. Tribünleri ile, Konya medyası ile ve tüm şehri ile bu maça çok büyük önem verince ve kenetlenince sahadan istediğini alan Konyaspor oldu.

Henüz maçın başında Ömer Ali’nin topu kontrol edememesi farklı bir oyun şekillenmesine engel oldu. Ancak rakibine istediği zaman aralıklarında topu veren bu sayede rakibini yoran, top rakipte iken topa yüzünü iyi dönen ve bu sayede hem pas yollarını kapatan hemde rakibini bozan bir takımdı bugün Konyaspor. Henüz top Muslera’da iken pres yapmaya başlayan, stoper ikilisine pres yaparak Galatasaray’ın topla kontrollü çıkmasını engelleyen, orta sahaya geçen toplarda Mılosevıc, Jonsson ve Jevtovıc ile dinamo oluşturarak rakibini sürklase eden ve pas yollarını kapatarak kontrollü oyuna engel olan bir takım vardı bugün. Nitekim bunları doğru yaparak sonuca gitti. Maçın 65.dakikasından sonra ise daha istatiksel olarak daha dengeli bir oyun sergilendi ve her iki takımda sahadan 1 puanla ayrılamak durumunda kaldı. 

Bu sonuçla Konyaspor kazanamama serisini devam ettirmiş olsa bile iyi oyun herkesi tatmin etti. Defansif anlamda iyi işler yapan, takım olarak oynayan ve bu sayede rakibine isabetli bir şut dahi attırmayarak takdir kazanan bir ekip vardı bugün. 

Jahovıc meselesine bu maç özelinde değinecek olursak bence tamamen hocanın kurduğu oyun planı gereği böyle yaptığını düşünüyorum. Yatabare iki stoper ikilisini orda çok yordu. Kapılan toplarda kanatlara açılarak oyunun genişlemesine yardım etti. Konyaspor’un bu maç özelinde ileride top tutmaya değil komple takım savunmasına ihtiyaçı vardı ve bu yuzden Yatabare 11 başladı. Oyun dengelendikten sonra ise top tutmak biraz önem kazanınca Jahovıc oyuna dahil oldu. 

Genel itibari ile bakacak olursak Konyaspor kimsenin hafife alabileceği bir takım değil. Her gelen takım ile başa baş mücadele edebilecek durumda yeterki taraftarı ile şehri ile bütünleşsin. 



Son olarak Cumartesi günü herkesi yavru kartalın maçına davet etmek istiyorum. Yavru kartal bu şehrin değerlerinden ve gerçekten artık son maçlarında destek olma zamanı. Selçuk üniversitesi stadyumunda yapılacak olan müsabaka saat 15:30’da başlayacak. Bu gençlerimize bu takımında bizim takımımız, onlarında bizim oyuncularımız olduğunu hissettirme zamanı. Herkes gelsin son hatta orası dolsun taşşın... 

BEKLENİYORSUNUZ!!!

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English