Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Şuursuz ve İsteksiz Futbol

12 Tuesday 2023

Alt sıralarda bulunan takımların kazanmasıyla önemi daha da artan bir karşılaşma haline gelmişti Konyaspor - Sivasspor maçı....

Her iki takım için sezonun yönünü tayin edecek, alınacak bir galibiyetle Konyaspor için geride kalan haftaların düzeltme fırsatı oluşturacak  bir karşılaşma... 

İlk beş dakikadan sonra maçın öneminin farkında olan bir Sivasspor vardı. Daha hızlı hateket ettiler. Dezavantajlı pozosyonlarda dahi üstünlük sağladılar. Yeri geldi bir Sivassporlu futbolcu iki veya üç Konyasporlu futbolcuya üstünlük sağladı.

Futbolun doğrularını yapmak bir tarafa yüksek kazanma isteği ile oynayan Sivasspor karşısında silah zoruyla sahaya çıkmış gibi zoraki oynayan Konyasporlu futbolcular vardı.

Konyaspor,  bir piknikte futbol maçı yaparken aslında oynamak istemeyen ama sayı doldurma zorunluluğu ile zoraki sahada bulunan isteksiz oyuncu kıvamında oyuncuların bir araya geldiği takım görüntüsündeydi.

Bu kadar isteksizlik ve zorakililik böylesi önemli maçta gerçekleşiyorsa durum fazlasıyla düşündürücüdür. Üstüne kalitesiz kadro, pas atma becerisinin dip yaptığı, top sürebilen futbolcunun olmadığı, tutuk ve plansız oyunun sergilendiği, takım birlikteliğinin ve düşünce birlikteliğinin oluşmadığı bir takım için derin sorunlar olduğunu ifade etmek abartı olmaz. Bu kadar büyük olumsuzluğun olduğu yerde aksini düşünmek abes olurdu.

Alınacak bir galibiyetle çok iyi hedeflere yönelme fırsatı oluşacakken, mağlubiyetle de çok daha kötü bir gidişata sebep olacak kadar önemli bir maçta böylesi şuursuz bir mücadelesizlik Konyaspor'un karanlık bir geleceğe yol aldığının göstergesidir.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English