Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Sonradan Gelen Coşku İle

02 Sunday 2021
Nihayet Konyaspor kazandı. Ulaştığı 45 puan gelecek sezonu süper ligde geçirmesini garanti ediyor.

Sezonun en fazla gol atılan ve en farklı skorun alındığı galibiyeti yaşandı.  Buna rağmen Konyaspor’un son haftalardaki mücadele şekli bu maçtaki tavrı ile irdelenmesi gereken durumlar var.

Bu maçtan önceki 6 maçta aynı tavır ve anlayışla sahada gördüğümüz Konyaspor vardı. Benim önemsenmesi gerektiğini düşündüğüm yön ise Konyasporlu oyuncuların 6 maçta ve bu maçtaki 3. gole kadar olan bölümde bu maçta nereden çıktı, şimdi maç zamanı mı der gibi tavırları oldukça itici ve irite edici oyun sergilemesiydi. 

Konyaspor yetenekleri üst düzey olmayan, mücadele gücüyle ve takımdaşlık ile maçlara etki eden bir takım olgusuna sahip… Bu olgunun başarısı ise futbolcuların arzulu olma oranıyla fazlasıyla ilintili bir durum… Arzusu düşük Konyaspor’un maçlarında ise yavanlık yükselişe geçiyor.

Aslında Konyaspor daha önce öne geçtiği maçta atılan gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Abdulkerim rakipten ilerde ve mücadele içinde olmasına rağmen topa temas edemiyor. Buna karşılık yakınında şaşırttığı ve oynamasına engel olduğu bir rakibi olsaydı ofsayt kararı doğruydu. Ama olmadığı için yanlış buluyorum ki VAR’ın verdiği ofsayt kararında hakem izlemesinin olması bile karışık bir durum olduğunun göstergesi…

Çok geçmeden Karagümrük öne geçerken golde Sehiç’in çok yakınından geçen, kurtarabileceği topa engel olamaması Sehiç’i oldukça tartışmalı bir kaleci kılıyor…

Azimli mücadele sergilemeyen Konyaspor’un geriye düştüğü maçı geri çevirmesi pek beklenmeyen bir olgu olunca, maça ve gelecek haftalara dair olumsuz düşünceler beynimizi işgal etmeye başlasa da bu işgal çok sürmedi ve organize bir korner kullanımı ile eşitlik sağlandı.

Aslında topun hakimiyeti Karagümrük takımında olsa ve oyunun yönlendirseler de tehlikeli pozisyonları Konyaspor üretiyordu.

Durgun geçen maçta Konyaspor iki gol daha bularak oyunda coşkuyu da yakalamaya başladı. 3. golden sonra oynama isteği artan ve pozisyon sayılarını artıran Konyaspor vardı.

Kontratak fırsatlarını değerlendiremeyen Konyaspor eleştirisini bu sezon fazlasıyla yaptık… Bu maçta bunu tersine döndüren Konyaspor vardı sahada Sekidika’nın değerlendiremediği atağın ardından orta sahada kaptığı topla hızla çıkan Abdulkerim, Cikalleshi’ye topu çıkararak rahat bir gol atmasını sağladı.

Konyaspor’daki oyununu çok beğenmediğim, bu maçta da verimsiz bulduğum Amar, 5. Golde verdiği pasla bunda bir şeyler var ama niye bu kadar az görüyoruz dedirtti.

Bytyqi geldiğinden bu yana en verimli maçını oynadı…

Kalan haftalarda sezon bitmiş gibi hareket etmeyen, kalan haftalarda maçları kazanma azmini sahaya yansıtan bir Konyaspor olması beklentimin boşa çıkma ihtimali çok yüksek olsa da beklemeye devam edeceğim…

Selam ve dua ile…


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ben coşkusu sonradan gelen takım olan İttifak Holding Konyaspor\'un taraftarıyım.

    Neden coşkusu hep sonradan geliyor?

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Hasan Akgül

    Tebrikler hocam

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English