Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Skoru Korumayı Öğrenmek Gerek

28 Tuesday 2021
Bazen üst düzey takımlar maçın belli bir bölümünde çok baskın oynar 15 dakikalık periyotta skoru alır ve geri kalan 75 dakikada rakibini uyutur, rakibinin iyi oynadığını düşünmesini sağlar ve sahadan aktif bir dinlenme ile 3 puan ile ayrılır. Bu tarz takımların oyunu bu şekilde kontrol altına almasında büyük bir çalışma ve öğrenme yatmaktadır.

Konyaspor ilk 30 dakikasında deplasmanda 0-2 öne geçtiği müsabakadan Sehic ve şansının yardımıyla beraberlik ile sahadan ayrılarak ligde oynadığı 7 maç sonunda mağlubiyet yüzü görmeyerek namağlup serisine devam etmiş oldu. Maçın başında iki takımı birbirini tartarak oyuna başladı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen bu bölümde her iki kalede çılız ataklar görüldü. Konyaspor daha organize geldiği, rakibin orta alanını hızlı bir şekilde geçtiği dakikada arka direğe yapılan, kaleci ile defansın ortasına çok tehlikeli bir orta ile 0-1 öne geçti. Henüz Kasımpaşa bu gölün şokunu yaşarken Serdar’ın gösterdiği koşuyu çok iyi gören Abdülkerim harika bir pas attı, Serdar eski günlerinden bir bukle sundu, harika bir biticirilik ile takımı 3 dakika da 0-2 öne geçirdi. Ne olduysa zaten bu golden sonra oldu.

Takım anlamsız bir şekilde geriye çekildi. Kasımpaşa o kadar yoğun bir şekilde baskı kurdur ki Konyaspor bu baskıyı kıramadı. Bu baskıyı kırmak için seri kısa paslar yapamadı, yada oyunu hızlı bir şekilde kanat oyuncularına atıp rakibini zorlayamadı, forvetine topu atıp oyunu rakip alanda tutamadı. Hal böyle olunca kaybedecek bir şeyi olmayan Kasımpaşa karşısında çok fazla baskının sonucu 8 dakika sonra golü kalesinde gördü. Aslında ilk yarıyı 0-2 önde kapatabilse Konyaspor belkide sahadan 3 puanla ile ayrılabilirdi. İlerleyen dakikalar Konyaspor için zor, Kasımpaşa için ise daha çok baskı kurduğu dakikalar olarak geçti. İlk yarı bence şanslı bir şekilde Konyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya ise Kasımpaşa çok etkili başladı. Özellikle Konyaspor’u kanatlardan çok zorlayan Kasımpaşa sonuca 63.dakika da vardı ve skoru eşitledi. Kasımpaşanın kanat oyununu engelleyemeyen Konyaspor bunu engellemek içinde çok bir çabaya girmedi. Ne orta alandan kanatlara bir destek geldi nede bekin yardımına gelen bir kanat oyuncusu oldu. Konyaspor adeta 0-2’den sonra futbolu unuttu, kafada maçı bitirdi, uçağa binip Konya’ya geldi. Rehavetin biranda çökmesi Konyaspor adına bu maç özelinde endişe vericiydi. Maçın geri kalan bölümünde çok net bir Kasımpaşa üstünlüğü vardı ve Konyaspor ilk 20 dakikanın dışında mental olarak sahada olmadığı bir karşılaşmadan 1 puanla ayrılarak oynadığı 7 maç sonunda mağlubiyet yüzü görmeden sahadan ayrılmış oldu. Elbetle Konyaspor’un yenilmemesi çok büyük bir avantajdı ancak 0-2’den maçı kaybedecek pozisyona gelmesi biraz düşündürücüydü. İlerleyen haftalarda Konyspor’un skoru tutma adına bazı konularda çalışması gerektiğini hep beraber görmüş olduk.  

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English