Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Skoru Konyaspor Belirledi

30 Tuesday 2019

Ankaragücü karşısında oyununda az da olsa düzelme olan Konyaspor’un Galatasaray karşısında bu düzelmeyi biraz daha ileri götüreceğini düşünmüştüm. Bu düşünceden dolayı Konyaspor’un Galatasaray karşısında galip geleceği hislerim kabarmıştı.

 

Galatasaray’ın galip gelme arzusu ile baskılı oyun oynama isteğinin yüksek olacağı belli bir durumdu. Konyaspor bu oyuna karşı nasıl bir kurgu ile sahada mücadele edecekti? Bir yönü ile maçın şeklini ve sonucunu etkileyecek olan da Konyaspor’unyapabilecekleri veya yapamayacakları olacaktı.

 

Maç beklendiği gibi Galatasaray’ın Konyaspor kalesinde baskı kurma isteği ile başladı. Oyunu kalesine yakın kabul eden Konyaspor bu düşünce Galatasaray karşısına oldukça kalabalık defansla çıkıyordu.

 

Konyaspor’da amaç öncelikli olarak gol yememek olsa da gol atmak tamamen yok sayılmış bir olgu değildi. Kapacakları toplarla boş alanları değerlendirerek pozisyon arama, ileri de yapılan baskılarla rakibin yapacağı hatayı kovalama ve kanatlardan getirilerek ceza sahasına top yollayarak pozisyon oluşturma çabaları ile gol aradı.

 

Konyaspor topu Galatasaray’a vererek karşısında ise defansınıderin kademe anlayışıyla yerleştirerek, bir yerde hata yapacak bir futbolcunun kademesine başka bir futbolcunun gitmesiyle baskılı gözüken ama üretken olamayan bir Galatasaray oyununun oluşmasına sebep oldu. Baskılı oynamasına rağmen buda kaçar mı niteliğinde bir pozisyonu olmayan, şutlarda kaleyi bulmakta zorlanan bir Galatasaray’ın oluşmasına neden oldu.

 

Konyaspor topu Galatasaray’a teslim etmesi bir kurgu gibi gözükse de bu topu teslim etme gereğinden fazla erken oldu. Baskı sırasında topu kapmakta zorlanırken, kapılan toplarda da Galatasaray kalesine gidişte çok ağır kalındı veya pas etkinlikleri düzenli kurulamadı. Atılan pasların şiddetin ayarsızlığı da gol yollarında etkili olabilecek Konyaspor’un oluşmasını engelleyen diğer etkendi.

 

Konyaspor ikinci yarıda zaman zaman ileride çoğaldığı oldu. Bu dakikalarda da Galataray yarı sahasının ortalarından sonra sahaya doğru yerleşemeyen, pas alışverişlerinde geç kalan ve pas atacak ile pas alacak futbolcular arasında düşünce birliğinin oluşmaması oluşabilecek pozisyonların daha oluşmadan heba olmasına neden olan etkenlerdi.

 

Kademeli bir şekilde doğru yerleşen, ileriden defansa daha hızlı dönebilen, yardımlaşmalı defans yapmayı doğru yapan Konyaspor oyunun defans yönünde başarılıydı. Rakip defansın bıraktığı geniş alanlar doğru kullanıldığında pozisyon fırsatların kullanılmasında başarılı olamayan bir Konyaspor izledik.

 

Maçın sonucunu yaptığı defansla Galatasaray gol imkanıvermeyen, ofansta ise gereken beceriyi gösteremeyerek gol atmada etkili olamayan Konyaspor, golsüz biten maçın skorunu belirleyen taraf oldu.

 

Alanyasporlu futbolcuların geçirdiği trafik kazası üzücüydü. Sural’ın hayatını kaybetmesi bu üzüntüyü fazlasıyla artırdı. Sural’ın yakınlarına ve Alanyapor camiasına başsağlığı dilerim Yaralılara geçmiş olsun…

 

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English