Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Sezonun son haftasına girilirken ikincilik umudu devam ediyor

16 Monday 2022
Konyaspor başarılı bir sezonu geride bırakmak üzere. Bu sezon sahasında oynadığı son maç olan Hatayspor maçı ile Konya’da sezonu tamamlayan yeşil beyazlı ekip son hafta deplasmada Beşiktaş ile karşılaşarak sezonu noktalayacak. Az da olsa halen Şampiyonlar Ligi umudu devam eden Konyaspor Avrupa Kupalarına katılmayı ise garantilemiş durumda. 

Ligde topladığı 67 puan ile kendisine ait puan rekorunu kıran Konyaspor ligde evinde en fazla puan toplayan ekip konumunda. Yanlış hatırlamıyorsam Konyaspor bu sezon 24.kez müsabakalarda öne geçen taraf oldu. Bu istatislik şundan önemli demek ki belli noktalarda Konyaspor kendini geliştirebilir ve hata oranını aza indirgerse planlı bir yapılanma ile sonraki sezon ve sezonlarda daha fazla galibiyet ve daha fazla puan toplayabilir. 

Müsabakaya bakacak olursak Konyaspor çok etkili başladığı karşılaşmada henüz 5.dakikada golü buldu. Defansın arkasına sarkan Michalak çok iyi bir pas çıkardı ve sezonun oyuncularından Bytyqi skoru 1-0’a getirdi. Serdar Gürler sonrası sağ kanadı kimin dolduracağı konusu hep gündemdeydi ancak Michalak özellikle son zamanlardaki performansı ile kalitesinin yeterli olabileceğini göstermiş oldu. Amilton’un aldığı ceza sonrası şansını iyi değerlendirdi ve gelecek sezon için takımdaki alternatiflerden biri olabileceğini gösterdi. Hatayspor’un cevabı gecikmedi. Konyaspor stoper bölgesinde yapmış olduğu hatadan dolayı penaltıya sebebiyet verdi ve skor 1-1’e geldi. Bir savunma oyuncusu kolmmunu açarak nasıl kafa topuna çıkıyor ben bazen anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. 

İkinci yarıda topu daha etkili ve verimli kullanan Konyaspor kısa ve asimetrik paslar ile rakibini uyutarak kanatlara indi ve skor bulmak için elinden gelen yaptı. Derin paslar ile pozisyona girmeye çalışan Konyaspor Amır’ın çok şık pasında maçın yıldız isimlerinden olan Michalak ile öne geçti. Bu sezon repertuarına duran top, derin top, kanat organizasyonları, akan oyun içi gol aksiyomlarını ekleyen Konyaspor bir kişiye bağlı olmadan sezon içerisinde çok çeşitli yollarla gol bularak savunulması zor bir takımda oldu. Ahmed Hassan ile kenardan gelen orta ile üçüncü golü bularak bu sezon sahasında taraftarına galibiyet ile veda etmiş oldu.

Maçın başında ve sonunda gündem tabiki Skubıc’ti. Sezon sonu futbolu bırakacak olan oyuncuya müthiş bir sevgi seli vardı. Takıma geldiği günden beri büyük hizmet veren ve her durumda takımı düşünen oyuncuya tüm taraftar, yönetim ve şehir saygı ve sevgisini gösterdi. Bundan sonraki hayatında her daim başarılar, katkıların için teşekkür ederiz Skubıc…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English