Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Sezonun Ruhuna Uygun Mücadele

13 Sunday 2022
Trabzonspor mağlubiyetiyle başlayan kötü gidişin etkisini Galatasaray karşısında atmış görünen Konyaspor için anlamlı etkinin oluşmasını beklediğim bir maçtı. Bunun için de hedefi sezonu üst sıralarda bitirmek olan Konyaspor için beklentiler galibiyetti.

Konyaspor’un rakibi ise sezonun rahat takımlarından, son haftalarda etkili oyunlar oynayan Kayserispor için galip gelerek üst sıralar için mücadele başlatma maçı olacak türde bir maçtı.

Maça Konyaspor için kötü başladı diyemem… Standart oyun kurgusu ile mücadeleye başlarken karşısında çok arzulu bir Kayserispor vardı. Hırslı, yüksek tempolu oynamaya çalışan isabetli ve hızlı paslaşmalarla Konyaspor’un dengesini bozma amacındaki Kayserispor oyunu gerçekleşiyordu. Kendi sağ kanatlarından hızla Konyspor kalesine gelip Skubiç’in boşalttığı kanattan da faydalanmayı düşünen bir kurgu ile hareket eden Kayserispor ataklarına Konyaspor’un basit top kayıpları da yardım ediyordu.

Etkili oynayan Kayserispor maçın daha ilk 14 dakikasında bulduğu goller ile istediğini elde ediyordu. Goller ise korner kullanılırken uzaklaştırılamayan top ve oldukça kötü alan ve adam paylaşımıyla Konyaspor’un rakibine sunduğu fırsatlarla geldi. İkinci goldeki savunma zaafiyeti fazlasıyla irdelenecektir.

Kayserispor’un ortaya koyduğu yüksek tempoyu sürdürebilmesi çok zordu. Zaten bulduğu gollerle de planı işleyen bir Kayserispor vardı. Artık Konyaspor için gol atma zorunluluğu oluşurken Kayserispor için de gol yememenin değerli hâle geldiği bir mücadeleye dönüşmüştü. Bu da Konyaspor’un Kayserispor kalesine daha rahat gelme ve rakip kalede etkili olma fırsatlarını oluşturuyordu.

Amir rakip ceza sahasında nasıl penaltı alınıra örnek bir düşünce ile rakibinin faul yapmaktan kurtulamayacağı yere topu çekerek kazandırdığı penaltı Konyaspor için kazanmaya olan inancı artıran etkinlik olurken ilk yarı eşitlikle de bitebilirdi, uzatmanın sonunda yeniden fark da açılabilirdi ki Abdulkerim’in açık alanda ikiye birde pası kesmesi bunu önledi.

İkinci yarıya çok daha iyi başlayan Konyaspor karşısında artık istediklerini yapamayan etkisiz bir Kayserispor vardı. Bu da skora yansıdı ve iki farklı yenilgiden müthiş geri dönüş yapan Konyaspor mücadelesi gerçekleşti.

Konyaspor’un öne geçmesiyle artık risk alan Kayserispor vardı. Oyun Konyaspor sahasında oynanırken rakibinin aldığı riskleri cezalandırma fırsatları yakalayan Konyaspor bunları kullanamadı. Kayserispor önemli tehlikeler oluştursa da gole dönüştüremedi. Konyaspor bu sezon adına önemli kırılma eşiklerinden birini atlayarak çok değerli bir galibiyet aldı.

Konyaspor bir sistem takımı olduğunu bir daha gösterdi. Artık sahada oynayanlar oynamayanların yapacaklarına benzer etkinlikler üretiyor. Bugün sahada Çikalleshi vardı ve iki gol attı. Sahada Ahmed Hassan olsaydı sanırım o atacaktı.

Sahada her oyuncu değerli ve üstün performanslar sergiliyor. Fakat Sehiç, Abdulkerim ve Amir mücadelelerinin yanına oyun zekaları ve kalitelerini de ekleyerek oyuna yüksek oranda etki eden futbolcular olarak görüyorum…

Ligin futbol ikliminde sezonun şampiyonu ilan edilmiş ve Konyaspor’un ikinci dahi olamayacağına dair yaygın yorumlara rastlansa da bu galibiyet bu sezonun ikinciliği için en güçlü aday olduğunu gösterdi.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English