Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Sezonu Güzelliklerle Süslemek

31 Sunday 2021
 Sezonun geçmiş haftalarında sergilenen oyunlara baktığımızda üç stoperle oynayan Fenerbahçe’nin kanatlardan gelen toplara karşı zafiyeti ve Konyaspor’un ise kanatlarda çizgilere kadar inerek oyunu genişleten ve yan ortalarla rakip ceza sahasına etkili girme özellikleri vardı. Bu durum Konyaspor’u maçın favorisi kılıyordu. Fakat bunun maçta nasıl işleyeceği söz konusuydu. Konyaspor’un bu özelliklerini işletebilmesi için hızlı ve isabetli şekilde kanatlara inmesi gerekiyordu. Amir’in oynamayacak olması ise bu işleyiş için dezavantaj oluşturacaktı. 
 
Daha maçın başlarında oyun karakteriyle ve oyun yapısıyla açıklanamayacak öngörülmesi zor gollerden biri gerçekleşti. Ceza sahası dışında önündeki topa Soner öyle bir vuruşla gol attı ki sahalarda görülmesi zor gollerden biriydi. İzlemesinin zevki yüksek kaliteli bir goldü. 
 
Yediği golden sonra karmaşa yaşamaya başlayan Fenerbahçe karşısında gol bulma olasılığı yüksek Konyaspor vardı. Çok geçmeden korner köşesine yakın bölgeden faul atışını Konyaspor kullanırken beklediğim defans karmaşasını gerçekleştiren Fenerbahçe arkada Abdulkerim’i bomboş bırakınca Abdulkerim çok rahat gollerden birini atıyordu.  
 
İlk on dakikada maçı kazanma adına büyük avantaj yakalayan Konyaspor’a karşı Fenerbehçe nasıl bir tepki verecekti daha doğrusu verebilecek miydi? ilk yarıda Konyaspor kalesine gelmeye çalışan ama üretken olamayan Fenerbahçe vardı. Fakat bu bir gayretten ibaretti sadece. Belli bir plan ve kurgudan uzak, ne oynadığı belli olmayan doğaçlama bir gayret… Yakaladıkları tek pozisyonda Pelkas topu kafa ile dışarı attı. Üretilen tek pozisyonda buydu. Daha fazlasına Konyaspor izin vermedi. 
 
İkinci yarıda çok çabalayan Fenerbahçe vardı demekten ziyade çok çabalayan Valencia vardı cümlesi daha doğru olacaktır. Fakat bütün çabalarını gole dönüştürememesi Konyaspor’un maçı kazanmasındaki önemli olgulardan biriydi. 
 
Sahadaki oyun Konyaspor için daha tehlikeli ve gole yakın ataklar üretilmesi adına olanaklar sunsa da bu imkanları sık sık kullanamayan, kullandığında ise çok net pozisyonları gole dönüştürmekte verimli değildi. Gelişen en organize atak ise bu da nasıl kaçar türünde sonlandırılınca farkı artırma fırsatını harcayan hareketler sergileniyordu. 
 
Dakikalar ilerledikçe maçın hikayesi Konyaspor lehine işliyordu. Üç oyuncu değişikliğini ilk yarıda yapan Fenerbahçe Gustavo ve Altay’ın sakatlıkları ile mecburi değişiklikler yapıp oyuncu değiştirme hakkını tamamlamasının ardından Valencia da sakatlanıp on kişi oyuna devam etmek zorunda kalıyordu. 
 
İstediklerini yapamayan Fenerbahçe karşısında daha rahat hareket etme fırsatları bulan Konyaspor bu rahatlığı abartıp rehavet noktasına kadar ilerletirken sonucunu kullanılan duran topu kalesinde gol oluşması olarak görüyordu. 
 
Kalan dakikalarda kalesinde gol oluşmasını engelleyen Konyaspor önemli bir galibiyet alıyordu. Bu galibiyet Konyaspor’un üst sıralara tutunma gayretinin göstergesi ve üst sıralar için yeniden başlangıç yapmasının ilk adımı olacaktır. 
 
Çok değerli galibiyet alınmıştır. Önemlidir. İleriki haftalar ve sezon için büyük katkısı olacaktır. Bunları bir kenara bırakıp alınan galibiyeti sorgulamak yerinde olacaktır. 
 
En başta bu galibiyeti Konyaspor kendi yaptıkları ve gayretleriyle almıştır. Fakat Fenerbahçe kaçırdıklarını attığını varsayarsak mağlubiyet dahi söz konusu olabilirdi. Öte yandan maçın hikayesindeki rakibin yaşadığı olumsuzluklar Konyaspor’un galibiyetine yardım eden diğer etkenlerdi. 
 
Konyaspor’un belli bir planı kurgusu olan sahada bilinçli hareket eden takım olarak tarif etmek yerinde olacaktır. Fakat oyunda cesaret ve coşku eksikliği var. Temkinli olmak yerinde bir hareket olsa da cesaret düşüklüğüne neden olmamalı. Daha cesaretli ve coşkulu Konyaspor’un oyunu daha büyük aşamalar kaydedecektir. Yirmi puana en kısa sürede ulaştığı sezonu yaşayan Konyaspor için sezonu daha büyük güzelliklerle süslemek için de cesaret ve coşku en önemli yardımcıları olacaktır. 
 
Rehavet başarının en büyük düşmanıdır. Rehavete kapılmadan önümüzdeki haftaları doğru şekilde yaşayan Konyaspor üst sıraların önemli adaylarından biri olmanın adımını atmıştır. Değerini bilip fırsatları kaçırmamak dileğiyle… 
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English