Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Sezon Daha Bitmedi

13 Mayıs 2017
Son maçlarında istediği sonuçları alamayan Atiker Konyaspor ile ligdeki konumu gereği bu maça fazlası ile önem veren Kayserispor karşılaşmasında favori olan taraf Kayserispor idi futbol otoritelerine göre. Atiker Konyaspor’un sahip olduğu potansiyel sahaya yansıması durumunda kazanma olasılığı yok da değildi aslında.

Bu maç benim için teknik direktörleri açısından bakabileceğim bir maçtı başka yönü ile. Kayserispor’da tanıdık bir teknik adam Mesut Bakkal… Mesut Bakkal’ın bana göre en belirgin özelliği kriz çözücü özelliği… Fakat bu özellik başka takım krize girdiğinde gerçekleşiyor. Kendi çalıştırmakta olan takım krize girdiğinde o kriz için çözüm üretemiyor. Aslında Sergen Yalçın da bu yapıda. Sergen Yalçın’dan sonra hem oyun tarzları benzeyen hem kriz çözebilecek Mesut Bakkal’ı takımın başına getirerek günü kurtarmış gözüküyor.

Atiker Konyaspor’un başında ise sezon başından beri başka bir takımın teknik direktörüymüş gibi kamuoyunda dillendirilen, başka bir takımla adı Konyaspor’dan daha fazla anılan ve buna karşı hangi sonuçla olursa olsun net bir tavır koymayan Aykut Kocaman… İşte böylesi Aykut Kocaman maçı kaybeden taraf oldu… Maçı kaybetti ama sezonu da kaybetti demek için erken ve sezonu kazanabilmek için önünde altın fırsatlar var. Bu da ZTK’da alacağı sonuçlar. Kalan iki maçı kazanıp Konyaspor adına tatmin edici bir sezon yaşatabilme olasılığı devam ediyor.
Gerek Alanyaspor maçında gerekse Kayserispor maçında belli bir oyun düzeninden bahsedebileceğimiz bir durum yoktu. Defans yapısı ile ön plana çıkan Konyaspor’da artık defansif oyun tarzının da iş yapmaz olduğunu görmek mümkün. 

Her iki maçta da bir kazanç varsa bu kazancın adı muhakkak Bajiç olsa gerek… Attığı  üç golle artık kendine güvenerek rakip kaleye şut çeken, çektiği şutların etkili yerlere ve sertlik dozajının arttığını görmek hem Bajiç hem Konyaspor adına kazanç olarak görüyorum.

Konyaspor karşısında iyi oynayan bir Kayserispor yoktu. Kazanma isteklerini en üst noktaya taşıyan bir Kayserispor vardı. Maçın sonucunu da bu durum belirledi. Hatta Kayserispor’un net bir gol pozisyonu yoktu. Buna rağmen Konyaspor’un da hataları ile iki gol buldular. Konyaspor ise iki net golden birini gole çevirebildi.

Maç kaybedildi ama bu sezonun kazananlarından olma ihtimali devam ediyor. Bunun için ilk olarak Kasımpaşa’yı elemek gerekiyor. Tura yakın olan tarafın Konyaspor olduğunu düşünüyorum…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English