Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Sandıkta Kilitli Hayallerimiz

20 Sunday 2016
Rekorlar sezonunu yaşayan Torku Konyaspor yeni rekor peşinde ve sezonun en önemli maçı olan maçına çıkmıştı. Bir yerde Başakşehir için de en önemli maçtı.

Maçın başında tribünlerin anlamlı Türk Bayrağı görüntüleri ile teröre lanet okuyuşu vardı. İğrençliklerini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceği terör olaylarını kınıyoruz. Türk Milleti’ni bu kahpece olaylar sindiremeyecek. Acılar elbette kalbimizde olacak ama hayatı olduğu gibi yaşamaya devam ederek oluşan kahpeliklere prim vermeyeceğiz.

Maça baskılı başlayan Torku Konyaspor idi. 3. dakikada başlayan baskıda Ömer Ali’nin kafası kornere giderken arka arkaya kullanılan kornerlerde  Ali Çamdalı’nın kafa vuruşunda top defanstan dönerken Volkan önüne düşen topu sert, köşeye vurarak 6. dakikada   Torku Konyaspor’un öne geçmesini sağladı. 

 10. dakikadan itibaren on dakikalık Başakşehir baskısı vardı. 13. dakikada buldukları çok net pozisyonu Yalçın dışarı attı. İlk yarıda Traore’nin kapılan topu sürerek gidip kaleci ile karşı karşıya çok kötü vurması, Meha’nın pasında Mehmet Uslu’nun şutu Bekir’e çarpıp dışarı gitmesi ilk yarıdan akılda kalan pozisyonlardı.

Erken gelen gol ve bu gole sahip çıkarak gol yemeden maçı galip bitirmek önceki haftanın tekrarı gibiydi. Alınacak galibiyet çok anlamlı olacaktı. Lig sıralamasında üçüncülük hemen hemen garantilenmiş olacaktı.  Alan daraltan ve defansında çoğalmayı çok iyi yapan Torku Konyaspor karşısında Başakşehir’in etkili pozisyonu nerdeyse hiç yoktu.

İkinci yarıda gol atmak için hamleler yapan Abdullah Avcı ile gol yememek için hamleler yapan Aykut Kocaman’ın etkinliklerini izledik.  Çikaleşi oyuna girdiğinde bir çaba gösteriyor fakat Torku Konyaspor defansı karşısında etkili olamıyordu.  Sürekli şut deneyen Çikaleşi kalenin oldukça uzağına giden  şutlar atarken amacına 89. dakikada ulaştı. Kazanmaya yakın, rakibe hiç gol fırsatı tanımayan Torku Konyaspor’un ceza sahası dışından atılan bu şuta yapılabileceği bir şey yoktu. 

Tek farkla önde olup bunu korumaya çalışmada oldukça başarılı olmasına rağmen bu maçta amacına ulaşamayan Torku Konyaspor vardı. Fırsatlar yakalandığında ikinci golü atmanın önemini anlatan bir maç oldu.

Üzücüydü… Tam galibiyete yaklaşmışken ve artık üçüncülük adına neredeyse işi bitirmeye yaklaşmışken golü yemek üzücüydü.

 Sandıkta kilitli hayallerimiz vardı. Hayallerimizi sandıktan çıkarmaya hazırlanırken biraz ertelemek zorunda kaldık. Kaybedilen bir şey yok. Kazandıklarımızı elimizden kaçırdık sadece… Hala üçüncülüğün en büyük adayı Torku Konyaspor ve sandıklarda saklı hayallerimizi bu sezon çıkaracağız İnşallah…

Açıklanan milli takım kadrosunda Torku Konyaspor’dan hiç futbolcu olmaması düşündürücüydü. Çağrılan futbolculara bakıldığında gösterdikleri performanslarla Ali Çamdalı ve Serkan Kırıntılı’nın çağrılan bazı futbolculardan daha çok hak ettiğini düşünüyorum. Fatih Terim’in tercihleridir saygı duymak gerekir ama hakkaniyetli olmadığını net bir şekilde belirtmek isterim.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm¬_42 @hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English