Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Şampiyonluğun Gereği

27 Aralık 2017
Ligde kötü günler geçirse de geçen yılın ZTK şampiyonuydu Konyaspor… Rakip kim olursa olsun şampiyonluğun getirdiği bir duruşla sahaya çıkmalı ve en son ana kadar mücadele etmeliydi. Belki spor otoriteleri Trabzonspor’u favori görebilir ama Konyaspor’un göstereceği duruş da önemli. Bu tur olsun diğer turlar olsun teslimiyet göstermeden ZTK mücadelesi devam etmeliydi.
 
Öylesine bir maçmış gibi başlayan bir mücadeleydi sahada gerçekleşen oyuna bakılınca. Oyununun nereye evrileceği beklenirken Trabzonspor’un Konyaspor ceza sahası içine dikine, oldukça etkili pasları gelmeye başladı. Bu pasların birinde Ferhat, üçünde ise Ali Turan’ın müdahaleleri oluşması pek muhtemel golleri önlüyordu.
 
İlk yarının ortalarında gelişen atakta rakipten dönen topu Ömer Ali, Ali Çamdalı’na asiste çevirince golü bulan taraf Konyaspor oldu.
 
Atılan gol Konyaspor’u skor olarak rahatlatırken, atılan gole sahip çıkma ve ikinci maça avantajlı çıkma direncini de getirdi. Öncelikli olarak kalesini golden koruyarak elde edilen küçük avantajın peşinden gitme düşüncesi hakim oldu Konyaspor için sahada…
 
Bu küçük avantajı çok daha büyüğüne çevirmek için gerekli şartlar da vardı aslında. Baskı yapmak için defansını öne çıkaran Trabzonspor’un arkada bıraktığı  geniş alanlardan akıllıca yararlanabilmek gerekiyordu fakat bu bir türlü gerçekleştirilemedi.
 
Avantajı büyütememenin iki nedeni vardı. Biri Konyasporlu futbolculardan yana… Skoru korumayı daha çok önemsemek ve rakip sahaya top kaybetmeden daha garantici gitme isteği. Dengesiz defansa karşı rakip ceza sahasına girmek yerine uzaktan şut çekme tercihleri…
 
İkincisi ise hakem… Görünürde büyük hataydı diyeceğimiz hataları yoksa da sahada ki mücadelenin tamamen adaletten uzaklaştıran bir hakem yönetimi vardı. Özellikle ikinci yarının başından itibaren iki takımın aynı sertlikte mücadele etme hakkı yoktu hakeme göre. İkinci yarının başlarında Trabzonspor sahasına etkili şekilde yönelen Konyasporlu futbolculara sarı kart dahi gerektiren sertlikte fauller yapılırken ısrarla bu fauller görmezden gelindi. Nasıl olsa çalınmıyor düşüncesiyle olsa gerek Trabzonlu futbolcuların çok rahatça yaptığı sert fauller Konyaspor’un  ikinci gol bulmasındaki en belirgin engeldi.
Buna karşılık topu kaybedip kendini yere atan Trabzonlu futbolcular rahatça faul alabiliyordu. Örnek olarak Rodellega’nın direkten dönen faul atışının öncesinde kazanılan faul. Kart tercihlerinde de Konyasporlu futbolculara cömert karşı tarafa cimriydi. Kucka Konyaspor futbolcusu olsaydı çift sarı karttan muhakkak  atılırdı.
 
Kazanılan küçük bir avantaj var. Dileğimiz bu avantajın korunup turun geçilmesi…
 
Ara transferlerdeki çıkan haberlere bakıldığında transferin en hareketli takımı Konyaspor… Verilen demeçlere bakıldığında herkesin tamam işte bu! Diyebileceği transferler yapılacağı görüntüsü var. Mesele şu ki Konyaspor’un da buna ihtiyacı var. Düzeltme yapılabilecek son fırsatlar.
 
Konyaspor’un düşeceğine dair en ufak düşüncem olmadı. Bugün de yok. Ama işin gereği yapılması gerekiyor. Bunun içinde transferlerin kalitesi ve takıma uyum sağlayacak türden olması çok önemli.
 
İkinci yarının başında ligde ilk üç maç Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Başakşehir ile… Bu maçlar çok önemli. Sezona yön verecek kırılma maçları olacak, her türlü sonuca açık maçlar. Her üçünü de kazanabiliriz, üçün de kaybedebiliriz. Kazanırsak başka hedefler oluşur, kaybedersek berbat durumlar oluşur. Bu ilk üç maçın hazırlığı bu yönden çok üst noktada ve aşırı ciddiyetle yapılmalı…
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English