Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Samimiyseniz gösterin...

29 Saturday 2020
İdlip’den gelen kötü haberlerle anlamını yitirmiş günler ve anlamını yitirmiş bir maç… 

Bu coğrafyanın kaderinden olsa gerek tarihin bütün dönemlerinde şehitler vermiş bir milletiz. Öyle ki her Türk birer şehit adayıdır. Bunu en yalın gerçekliğiyle yaşadığımız günlerdeyiz… Allah tüm şehitlerimizin şehadetini kabul etsin ve tüm yakınlarına sabırlar versin…

Hayat devam ediyordu. Dosta düşmana karşı hiçbir şey olmamış gibi dimdik ayakta kaldığımız yerden yaşam buruk da olsa devam etmeliydi. 

Her iki takımında puanlara şiddetle ihtiyaç duyuyor olması bu maçın nasıl oynanırsa oynansın sonucunu daha önemli kılıyordu. Konyaspor’un niyeti ligde kalmaksa muhakkak kazanması gereken bir maçtı.

Maç için söylenebilecek çok bir şey yok. Her iki takımında maçın tamamında belirgin üstünlük kuramadıkları bir oyun oynandı. Kasımpaşa takımı galibiyeti önemli görse de beraberliği de yeterli görme düşüncesiyle sağlam bir defans kurgusu ile mücadele edince defansın dengesini bozabilecek fiziksel üstünlükleri olmayan, hareketsiz oynayan ve pozisyon oluşturacak ince pas atma yetenekleri olmayan bir takım olarak Konyaspor’un gol atması çok zordu ve maçta da gol olmadı. 

Pazartesi günü Selim Ay Kontv’de yayınlanan Spor Gündemi programına katıldı. Konuşmalarındaki ana vurgu “samimiyet” idi. Oturuşuyla, kurduğu cümlelerle, verdiği örneklerle kendi samimiyetini ve hatta takım arkadaşlarının samimiyetini anlatmaya çalıştı. Selim Ay’ı sürekli samimi olduğuna inanmışıdır. Bu ayrı konu… Kişilerinin samimiyetini ölçebilecek kalp okuma gibi bir meziyetim de yok.

Samimiyeti ölçecek bir aygıt üretilmedi… O zaman nasıl anlarız insanların niyetlerindeki samimiyetin derecesini… Bunun en iyi yolu söylemlerden ziyade eylemlere bakmaktan geçer. Şimdi bakalım Konyasporlu futbolcuların eylemine:  Lig üçüncülüğü ve kupa kazanılan sezonlardan sonra çoğunluğu aynı futbolcularla devam etmiş bir takım var. Konyaspor’un kötü performans sergilemesi sadece bu sezon değil… Dönem dönem iyi performanslar görülse de son üç sezonu net bir özetle futbolcuların taraftarlara eziyeti olarak ifade ederim. 

Son üç sezondaki futbolcuların bu eziyetine karşı her olumsuzlukta, her büyük hatada futbolcuları  bağrına basan, yeniden güç vermeye çalışan bir Konyaspor taraftarı oldu sürekli.  İşte eylemlere bakıp samimiyet içeren davranışlar diyebileceğimiz  türden etkinliklerdi. Eğer konu samimiyetse…

Son zamanlarda taraftarların olumsuz tepkileri oldu mu? Oldu. Bu tepki verenlerin içinde “gerçek Konyaspor taraftarı” da vardır. Üç sezondur süren bu eziyete rağmen hiç mi tepkileri olmayacaktı? Onaylamayacağım tepkiler fakat suçlayamam…

Bir olumsuzluk arıyorsun fakat bulamıyorsun. Aynı programda Selim  Ay “ bir hata olsa, kötü bir şey olsa çözüm kolay, çözersin biter ama yok” minvalinde kurduğu cümle ile futbolcular için olumsuz bir şey olmadığını belirtmişti. Buna rağmen üç sezon bir takımın istenilen şekilde olamaması niye?

Fikstüre baktığında en kolay kazanılacak maç olarak Denizlispor maçı gözükürken kazanılamıyor, iki farklı öndeyken Kayseri maçı kazanılmıyor, her şeye rağmen yeni bir başlangıç ve yeni bir ivme için fikstürde en rahat kazanılacak maç olarak gözüken Kasımpaşa maçını kazanılamıyorsa burada samimiyetin hangi yönüne bakacağız.

Bu yazıdaki amacım Selim Ay’ın programdaki konuşmalarına cevap vermek değildi. Mevcut durumu irdelemeye çalıştım.

Konu samimiyetse ve samimiyetin ölçüsü sözler değil eylemse iyi niyetinizi gösterebileceğiniz pek çok fırsat var daha… Kim kimi kaldıracaksa kaldırsın ve bu takımı içinde bulunduğu ortamdan çıkarsın… Futbolcuların insafına kalmış bir Konyaspor var ve tamamen iş futbolculara kalmış durumda…

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MELİH42

    yazıcı seni en yakın zamanda cephede ön saflarda görmeyi bekliyoruz selam ve dua ile

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English