Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Sahada Temaşa Kapıda Kargaşa

30 Saturday 2022
Bate Borisov karşısında oldukça üstün bir oyun ve net skorlarla turu geçen arabam.com Konyaspor bizlere fazlasıyla mutlu etmiş ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlamıştır.
 
Her oyuncunun üstün verimlilikle oynadığını görmek, yeni katılan futbolcuların takıma adapte olduğunu ve sitemi eksiksiz tamamlayarak büyük katkı vereceklerini görmek başka bir mutluluk sebebi oldu.
 
İlk goldeki Muriç’in asisti ve Rahmanoviç’in sağ ayağıyla kontrol edip geri dönerek sol ayağı ile attığı şut etkinlikleri temaşası yüksek görüntü oluşturdu.
 
Defansta oynadığı oyunla Abdulkerim’in yerini fazlasıyla doldurup, sitemin önemli aktörlerinden olduğunu göstermesinin yanında attığı golde Sokol’un arkasına gizlenerek Sokul’un açtığı alanda sinsice rahat bir yer edinip doğru zamanlama ile yükselip topa etkili yönlendirmesi ile golü atan Calvo, duran toplarda etkili bir silah olacağını gösterdi.
 
Zymer Bytyqi’nin maç içindeki kaliteli hareketleri ile süslediği şov ise maça gelenlerde yüksek bir futbol tadı bıraktı. Geçmişte dünyanın sayılı potansiyeli yüksek genç futbolculardan görülen Bytyqi potansiyelinin sahadaki gerçekleşmesinin ilk adımlarını bu maçta gösterdi. Potansiyeller kaybolmaz ortaya çıkacağı uygun ortamları arar. Konyaspor’a geldiğinden beri sürekli gelişen Bytyqi potansiyelinin uygun ortamını yakalamış gözüküyor.
 
Her iki maçın olumsuz yanı görülen sarı kartların kırmızıya dönüşerek her iki maçta da eksilmek oldu. Hele oyun sisteminin önemli aktörlerinden olarak gördüğüm Sokul’un turun ve maçtaki galibiyetin nerdeyse kesinleştiği durumdayken gördüğü kartlar can sıkıcı oldu.
 
Tüm bunların yanında çalışmaları ile bu kaliteli ortamın oluşmasında Konyaspor yönetiminin çalışmalarını takdir etmemek olmaz. Ayrıca takımın mali yapısı ile ilgili iyileştirme yapılan çalışmalar da başarılarını daha anlamlı kılıyor.
 
Konyaspor’un bu gösterişli başarısına rağmen Konya şehrinde Konyaspor taraftar sayısının başka takımların geride kalması düşündürücü ve bu Konyaspor bunu hak etmiyor. Bu düşünce Konyaspor’un taraftar sayısının artırılması gerekliliği ortaya çıkarıyor.
 
Uzun geçmişten bu yana yazılı ve görsel medyanın sürekli gündemde başka takımları tutmalarının etkisi ile başka takımların taraftarı olmasına yönlendirilme sadece Konya’nın değil tüm ülkenin sorunu aslında. O takımlar da başka şehirlerden topladıkları taraftar sayılarının çokluğunun verdiği güç ile sizin şehrinizin takımının hakları üzerinde rahatça tepinebiliyor ve sizden daha üst sırada yer almayı başarabiliyor. Bundandır ki Konyaspor’un taraftar sayısının artması önemli…
 
Taraftar sayısını artırmanın en kolay yolu Konyaspor’un istikrarlı bir başarı sağlaması. Bate Borisov ile yapılan ikinci maçta bu düşünceye önemli katkı verecek bir maçtı. Fakat sahadaki görüntü buna fazlasıyla hizmet ederken maça girişlerde yaşanan sorunlar fazlası ile darbe vurdu.
 
Kombine satılma çabaları, maça taraftarların gelmesi için yapılan çağrılar ile belki olması gerekenin çok altında olsa da Konyaspor’un maçına ilgi göstermede belirgin bir artış vardı. Kapılarda yığılan taraftarlar, maça geç girenler, maça giremeyenler ve çocukların da içinde olduğu biber gazına maruz kalanlar. Bu maçtaki heyecanı ve güzellikleri gölgeledi. Taraftar sayısını artırma ve bu sezon yüksek seyirci ortalama fırsatı oluşturma olanakları bir kapı problemi ile faydadan zarara dönüştü.
 
Geçen sezon boyunca yaşanan kapı sorunlarının bir sezon boyunca çözülememesi ve ertesi sezonun ilk maçında hala devam ediyor olmasının anlaşılır bir izahı olmaz. Takımın başarısında önemli katkılarını takdir ettiğimiz oldukça başarılı bulduğumuz yönetimin basit bir kapı sorununda sınıfta kalması üzücü olmuştur.
 
Her şey bir yana Bate Borisov takımına 9 gündür gösterilen misafirperverlikleriyle övündüğümüz Konyaspor yönetiminin kendi taraftarını önemsememesi gibi bir düşünceyi fazlasıyla abes bulurum fakat pek çok taraftarın kapıda yaşadığı sorundan dolayı mağdur olduğu gerçeği de ortada…
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • enver öztürk

    stadın 5 nolu merdiven lambaları yanmıyor insanlaar eziyet çekiyor gündeme getirirseniz sevinirim

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Yahya

    Eyvallah kardeşim, kalemine kuvvet

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English