Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Sahada mücadelede etmemek

03 Sunday 2019
Spor müsabakalarında temel esas kazanmaktır. Ancak kazanırken harcanan efor verilen mücadele de iyi olursa haklı galibiyet tam manası ile kutlanır. Hatta harcanan efor ve verilen mücadele iyi olmasına rağmen kaybedilirse müsabaka yine kutlanır çünkü yapılabilecek her şey yapılmıştır. 

Konyaspor’un şuan en büyük problemi saha da yapabileceği her şeyi yapmaması. Dikkatinizi çekmek istiyorum yapamaması demiyorum yapmaması diyorum. Mücadele anlamında sürekli rakiplerine oranla bir adım geride kalıyor Konyaspor. Takımın üzerin de sürekli bir bıkkınlık ve yorgunluk mevcut. Gençlerbirliği maçı için de aynı şey geçerli. Ev sahibi takımsınız rakibiniz sizden daha fazla pozisyon buluyor. Gereğini yapmak için reaksiyon verebilecek oyuncu sayınız bir ya da iki. Hal böyle olunca takım sürekli baskı yiyor. Kazanılan toplarda tüm oyuncular top benim ayağımdan çıksın diye düşünerek topu hemen sağına soluna veriyor ileri hamle yapamıyor.

Gel gelelim kadronun yetersizliğine. Sezon başında yönetim diyor ki işte ligde ilk 5-8 arası olmayı planlıyoruz. Peki kiminle diye sormak lazım. Aykut Kocaman iyi bir teknik adam ama sen adamın eline sadece un ya da sadece su verip hadi bana ekmek yap diyemezsin. Sezon başından beri net bir santraforu yok mesela Konyaspor’un. İlk 6 maç Bajıc’e sabredildi. Baktı olmuyor kanat oyuncusu oraya entegre edilmeye çalıştı. Baktı bu sefer ileride top tutulamıyor sözde genç Mücahit orada oynatıldı. Ondan da istenilen verim alınamadı. Yine kanat oyuncusu oraya entegre edildi. Burada ki amaç belki de kazanılan toplarla hızlı kontra atağa çıkmaktı ama dedim ya bunu yapabilecek oyuncular mental olarak şuan sahada yoklar. 

Shengelia iyi oynuyor kaliteli ayak ama her maçta ondan sürekli bir şeyler beklemek oyuncuyu strese, taraftarı beklentiye sokmak olur. Sonra bir bakarsın iyi oynayan oyuncuyu da kaybetmişsin.

Sonuç olarak maç ile ilgili pek konuşamadık. Çünkü saha da benim gözümde oynanan bir oyun yok. Bu sebep ile genel konuşarak belki kendimi rahatlatmak istedim. Pozisyon analizi yapmak istiyorum, nasıl oynadık demek istiyorum, şunu yaptık ondan bunlar oldu yada olmadı demek istiyorum ama gerçekten çok ağır, vasat ve hantal bir oyun oynuyor Konyaspor kimse kusura bakmasın. Ya da oyun oynamıyor…

Saygılarımla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hakan

    Ortada oynanan oyun moyun yok kardeşim. Evet kadro çok zayıf ve yetersiz.Sezon başı kadro planlaması çok yanlış.Oyuna sonradan girecek bir hamle oyuncusu bile yok.Diğer yanda iyi bir golcü santroforumuz yok.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English