Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​Rüyalar

29 Sunday 2019
“Rüyalarımızı gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır” derler. Ne güzel bir uyanış oldu. Devrim; yarım bıraktırılmış, elimizden alınmış bir hayaldi. Altmış yıl sonra hayal muhteşem bir gerçek oldu. Bakmalara doyamadık… Otomobilde teknoloji devi görülen Almanya tanıtımının yapıldığı an itibariyle rahatsız oldu ve karalama kampanyalarına başladı. Ama yerli otomobilin o kadar “dünyada ilk” özellikleri var ki, hangi karalamayla kapatılır?

-Elektrikli

-30 dakika altında şarj özelliğine sahip

-Bir defalık dolumla beş yüz km. mesafeye gidebilecek

-Uzun ömürlü batarya paketi

-200 beygir güç ile 7.6 saniye 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek

-Çarpışma dayanımı ve yüzde otuz daha fazla burulma direncine sahip olacak

-Holografik asistan teknolojisine sahip

-Üç boyutlu görüntüleme ve artırılmış gerçekliği getirecek.

Bir düşü ve hedefi olmayanlar; yayını gerip, oku attıktan sonra okun değdiği yeri işaretleyip, “hedefim burasıydı” diyen kadar serkeşlikte yaşarlar. Türkiye; yolları, köprüleri, tünelleri, SİHA’ları, havaalanları, tankları ve her gün bir yenisinin gerçekleştiğini gördüğümüz projeleriyle muhteşem bir uyanış yaşıyor.

Dikkat ettiniz mi? Biz artık “Atalarımız şunu yapmışlar, öyle cesurlarmış ki, öyle bilgililermiş ki” deyip,yerinde sayan evlatlar değiliz. Çünkü limandaki bir gemi güvendedir ama bir süre sonra altı çürümeye başlar. Biz artık her gün yeni bir hedefi önüne yol eden bir nesiliz. Türkiye güzelleşiyor, büyüyor ve değişiyor. Unutmayalım ki; bir değişimin önünde gidenler lider, ortasında gidenler durumu kavramış, sonunda gidenler sürüklenmiş olurlar, ama karşı çıkanlar MUTLAKA YOK OLURLAR…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English