Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Rangelov’un Marifetleri İle…

27 Monday 2015

Torku Konyaspor aldığı bu galibiyetle süper lig tarihinde yedi maç üst üste yenilmeyerek kendinin yenilmeme rekorunu elde ediyordu.

Artık stresten uzak, puan alma zorunluluğunu yaşamadan oynanan maçlar… Futbolcuların daha rahat, özgür oynadıkları buna bağlı olarak futbolun görsel ve zevk veren yönünün sahaya daha çok yansıyacağı beklentilerimin uzağında bir maç oldu. Futbolcular mücadelelerinde rahatlardı fakat göze hoş gelen futbol sergilemekten uzaklardı.

Maça ilk dakikalarda kanatlardan baskı oluşturma çabası ile başladı Torku Konyaspor. Akhisar takımı da etkili olamıyor fırsat buldukça rakibinin üzerine gitmeye çalışıyordu. Sonucu ve amacı kestirilemeyen ortasaha mücadelesi sergilenirken 32. dakikada beklenmedik bir golü kalemizde görüyorduk. Daha kalemize adam akıllı gelemeyen Akhisar kalemizden oldukça uzaktan kullandığı duran topta golü buluyordu. Torku Konyaspor’un duran toplardan gol yeme alışkanlığı yine gerçekleşiyordu. Sezon başından beri sıkça yaşadığımız ve hala çözüm bulunamayan bir sorunun devam ettiğini görüyorduk.

Torku Konyaspor olmadık, serseri bir duran toptan yediği gole teslim olacak mı merakı içinde maç devam ediyordu. Akhisar takımı atmış olduğu gole sahip çıkmaya çalışıyor mücadelesini biraz daha artırıyordu golden sonra. Karşısında buna mükabil karşılık vermeye çalışan Torku Konyasporlu futbolcular. 45. dakikada gelişen atakta rakiplerini etkisiz bırakan bir asist yapıyordu Rangelov, Mehmet Güven’e. Rahat pozisyonda aldığı topu rahatça gol yapmak kalıyordu Mehmet’e.

Dakikalar 48’i gösterirken değerli bir gol atıyordu Rangelov. Hem üç puanı getiren bir gol, hem de Torku Konyaspor’un tarzının dışında bir gol. Öyleki ilk defa bu sezon kontrataktan bir gol attık. Aldığı top ile ilk rakibinin arkasına ustaca sızan ve rakip kaleye en kısa şekilde ulaşmayı başaran Rangelov kaleci Oğuz’u mağlup etmekte zorlanmadı.

65. dakikada Akhisar takımı tek gol pozisyonunu Mehmet Akyüz ile yakaladı. Mehmet Kaya ile karşı karşıya rahat pozisyonda kale direğine nişanlayınca takımını bir golden ediyordu.

75. dakikadan sonra Akhisar’ın baskı kurduğu ama bu baskı ile gol pozisyonu oluşturamadığı bir bölüm izledik. Maçın en mücadeleli ve en heyecanlı bölümü idi bu dakikalar. Torku Konyaspor ise kaptığı toplarla rakibinin arkasından yararlanarak gol pozisyonlarına giriyor ama gol oluşturacak başarılı hareketleri gerçekleştiremiyorlardı. Bazı pozisyonlarda ise kaleye gecikmeli gelmekten dolayı oluşacak pozisyon ve goller heba ediliyordu.
Maçın yıldızı şüphesiz Rangelov idi. Devre arasında gönderilmek istenen Rangelov bizlere profesyonellik ve adamlık dersi veriyor.

Akhisar’dan ise Güray’ı oldukça beğendim. Güray’ı sadece bu maç değil sezon genelinde de beğendiğimi söylemem gerekir. Torku Konyaspor yöneticilerinin Güray’ı takıma kazandırması çoğu Konyaspor taraftarını sevindirecektir diye düşünüyorum. Böylesi bir futbolcuya da ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Yönetilmesi en kolay maçlardan birini yönetmekte zorlanan ve maçı zevksiz hale getirebilmek için çabalayan bir hakem vardı sahada. Hiçbir avantaj pozisyonunu oynatmadı. Oynatmadı demek bile az olur oynatmamak için yırtındı. Kendini atan futbolculara faul verebilirken, faul gibi faulleri görmemek gibi bir çifte standardı vardı. Ne diyelim sahanın en kötüsüydü. 

Haftaya daha üst sıralarda yer alabilmek için oynanacak maçlardan birini oynayacağız. Mersin İdmanyurdu maçını kazanmak bu bakımdan daha anlamlı olacaktır. Torku Konyaspor’da galip gelebilecek güç var neden olmasın?

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English