Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Rakiplerin kaybetmesi yetmez Konyaspor da kazanmalı

04 Thursday 2024

Milli maçlar arasından sonra yeni başlangıcın heyecanı ve oyununu biraz daha geliştirmiş Konyaspor beklentisi vardı. Verilen bu arada teknik ekibin takıma ve oyunculara dokunuş yapması bir başka beklentiydi...


Maça durgun ve dağınık başlayan, rakip sahaya geçmekte zorlanan  Konyaspor'a karşı üretken olamayan Trabzonspor mücadelesi vardı.


Maç içinde Trabzospor oyuncularının gergin hareketler içinde karmaşa arayan ve bu karmaşadan beslenmeye çalışan tahrik edici hareketleri de dikkat çekiciydi.


Konyaspor sol kanada atılan uzun toplarla iki kez etkili gole yaklaşan ataklar geliştirse de uzaktan atılan şutun Konyaspor kalesinde gole dönüşmesi Konyaspor adına gidişatı çok zorlu hale getiriyordu.


Tek farklı geride olsa da maç içinde kalmaya çalışan, puan için mücadele eden Konyaspor'un bu mücadelesine en büyük darbeyi hakemler indirdi. İlk yarının sonlarında Oğulcan'a bilerek istenerek atılan tokadı görmeyen hakemlerin gözleri uzaktan yakından penaltı ile alakası olmayan penaltıyı görmekte çok maharetliydi. Sanırım gönülleri böyle istedi. VAR ise üç körü oynamayı çok iyi başarıyordu. 


Yapılan üçlü değişiklikle oyunda hakimiyetini iyice artırıp Trabzonspor kalesinde ağır baskılar kurmaya başlayan Konyaspor en azından puan için ışık oluşturan oyun sergiliyordu. 


Nihayetinde gol gelmiş ümitler iyice artmıştı. Çok geçmeden direkten dönen top ve devam eden baskı gol olasılığını daha da artırırken basitçe bir top kaybı yine uzaktan gerçekleşmesi zor bir golün daha oluşmasına sebep olurken oyuncuların da direncinin kırılmasına sebep oldu.


Ömeroviç, Konyaspor'un oyununda belirgin bir iyileştirme yaptığını söyleyerek hakkını teslim edeyim... Ama bu maçta yaptığı Cicaldau ve Oğulcan'da mevki tecihini çok yanlış buldum. 


Cicaldau'nun ne ofansa ne defansa katkısı var. Her oynadığı maçta da böyle oldu. Hala oynuyor olabilmesini hayretle karşılıyorum. Sezon boyunca bir katkısı oldu da ben mi göremedim?


Oğulcan'ın ise kanatlarda katkısı  kısıtlı. Merkezde oynayan Oğulcan en azından oyuna direnç katıyor ve takımın defansif gücünü artırıyordu. Ayrıca kanatta daha verimli oyuncular varken bunu yapmak iki türlü zarar verdi. Hem kanatların daha etkili kullanmasını engelledi hem de daha dirençli defans yapmayı engelledi. 


Maça bakıldığında Trabzonspor'un geliştirebildiği etkili bir gol pozisyonu yok. Hesapta olmayan iki uzaktan şut ve hakemlerin uydurduğu penaltıya teslim olan Konyaspor var.


Teselli rakiplerin kaybetmiş olması... Rakiplerin kaybetmesine yatırım yapılmaz, yapılamaz... Konyaspor kendi maçlarını kazanmak zorunda...


Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English