Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​ Rakibin Hediyesiyle

19 Eylül 2021
Önceki sezonlarda göstermiştir ki sezon başları dengesiz olur ve beklenmedik sonuçlar alınır. Takım olmayı erken tamamlayan takımlar için yüksek puanlar toplama potansiyelinin yüksek olduğu haftalardır. Geçen sezona göre fazla değişime uğramamış Konyaspor, bu sezon başında en hazır takımlardan biri olup yüksek puanlar toplama fırsatına sahipti ve bunu iyi değerlendirerek en yüksek puanları toplayan takımlardan biri oldu.

Sezona tarihinin en iyi sezon başlangıcını yaparak başlayan Konyaspor’un rakibi Giresunspor ise uzun yıllar sonra lige çıkmıştı. Böyle takımlar sezona yüksek motivasyonla ve arzulu başlarlar. Giresunspor da yüksek motivasyon ve arzu ile sezona başlasa da gol dahi atamadan puansız ilk dört haftayı tamamladı. Bu durum ise Konyaspor’un işlerini daha da zorlaştıracak etken olacaktır.

Evindeki maçı muhakkak kazanma isteği ile maça çıkacak olan Giresunspor’un diğer taraftan kazanma baskısı oluşturması ve bu durumun Konyaspor için maç içinde avantaja dönüşme ihtimalleri de vardı. Sabırla oynayan, geçiş oyunlarını hızlı oynayan ve kanatlara hızlı top aktararak rakip kaleye hızlı gelebilen Konyaspor Giresunspor’un bu durumunu lehine çevirebilir.

Bu maçın kilidi duran toplar olma ihtimali yüksek... Kalan haftalarda Konyaspor duran topları iyi değerlendiren takım görüntüsü verirken Giresunspor ise duran topları savunmada zaaf yaşıyordu. Kilit oyuncusu ise Serdar Gürler’in olacağını düşünüyorum… Atletik oyun tarzıyla rakip kaleye hızla gidebilecek Serdar’ın koşu yollarına zamanında atılacak toplarla Konyaspor’un etkili gol pozisyonları üretme veya tehlikeli yerlerden duran top etkinliği elde etmesi ihtimalini oldukça yüksek görüyorum… 

Maç başladığında maç öncesi beklentilerimin çok uzağında bir mücadele ve taktiksel oyun vardı ve bu maç boyunca devam etti. Giresunspor mutlak kazanmalıyım düşüncesinden uzak Konyaspor’u iyi analiz ederek Konyaspor’a ters gelecek şekilde boş alanlar bırakmama ve kanatları etkili savunma düşüncesi ile oynadı. Duygusallıktan uzak rasyonel düşünce içinde hareket eden bir Giresunspor teknik ekibi olduğu görünüyor.

Aldıkları topları kaybetmeden Konyaspor kalesine gelen Giresunspor, Konyaspor defansının dengesini bozarken bu Konyaspor’un top kapma ve sahayı geniş görerek sakin, doğru ve boş alanlara topu taşıyarak etkili olabilme fırsatını da yok ediyordu. Giresunspor ataklarında da dönen topların sürekli Giresunsporlu futbolcularda kalması hem oyun kontrolü ve üstünlüğünün sürekli Giresunspor’da kalmasına hem de Konyaspor’un ani çıkışlarla etkili ataklar üretememesine neden oldu.

Bu maçın kilidinin duran toplar olacağı beklentim vardı ama Konyaspor’un topu etkili bölgelere taşıyamaması ile sadece beklenti olarak kaldı. Korner kullanamayan Konyaspor etkili olacak yerlerden 86 ve 88. dakikalarda yakaladığı iki duran topu da çok kötü kullandı. 

Konyasporlu futbolcuların düşünce birliğinde olmanın getirdiği takımdaş olma olgusu bu maçta işlemeyen en önemli olumsuzluktu. Konyaspor’un başarısındaki en önemli etkenin bu olduğu ve olacağını, Konyaspor’un güçlü yönünü bu olgu olduğunu bilerek önümüzdeki haftalarda bunun korunmasını önemli olduğunu düşünüyorum…

Maçı etkili ataklar yapan Giresunspor ve bu atakları savunmak çabasında olan Konyaspor olarak özetlemek mümkün… Kazanılan puan Konyaspor için bir kazançtır. Bu puanı ise Konyaspor kazanmayıp rakip hediye etmiştir şeklinde ifade yerinde olacaktır. Kazanılan bu puanın temelindeki ana etken Gresunsporlu futbolcuların çerçeveyi bulmadaki başarısızlığıdır.

Artık takımlar şekil almaya oyunlarını ve planlarını sahaya etkili şekilde yansıtmaya başlayacaklar. Bu haftadan sonra daha zor mücadeleler içeren maçlar gerçekleşecek. Sezon baş dengesizlik döneminde Konyaspor sezon için sigorta oluşturacak, gelecek haftalar için önemli kredi biriktirmiş oldu. Elde edilen bu krediyi müsrifçe harcamadan devam etmek Konyaspor’un rahat bir sezon yaşamasını sağlayacaktır.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English